Σημειώστε που εχει σκουπίδια – Διαδραστικός χάρτης για τη ρύπανση

Οι Φίλοι της Γης Κύπρου έχουν δημιουργήσει ένα διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα τους (www.foecyprus.org/map) καλώντας το κοινό να σημειώνει τοποθεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρύπανσης από πλαστικά ή σκουπίδια, ανεβάζοντας φωτογραφίες από όλη τη Κύπρο και κάνοντας σχόλια για αυτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Stop the plastic flow» που επωφελείται από την υποστήριξη του Beyond Plastic Med (www.beyondplasticmed.org).

Στόχος, προστίθεται, είναι να γίνει γεωγραφική αποτύπωση των τοποθεσιών που έχουν καταστεί παράνομες χωματερές ή χώροι ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων και να καταγραφούν περιοχές που διαθέτουν ακατάλληλους ή ανύπαρκτους κάδους σε δάση, πεδιάδες, παραλίες, μονοπάτια της φύσης, ποταμούς, φράγματα, πόλεις και χωριά.

Ο «Χάρτης των…σκουπιδιών» των Φίλων της Γης, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την έκταση του προβλήματος, καθώς και την ενθάρρυνση της συλλογικής δράσης, μέσω της άσκησης πίεσης προς τις τοπικές αρχές ή μέσω της κινητοποίησης των υπευθύνων φορέων για το πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά και σκουπίδια στη Κύπρο, συμπληρώνεται.

Αναφέρεται τέλος ότι οι Φίλοι της Γης οργανώνουν καθαρισμούς που ανακοινώνουν τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ ενθαρρύνουν τον κόσμο να δημιουργεί μικρές ομάδες εθελοντών για να καθαρίζει τις τοποθεσίες της επιλογής του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.