Η διαδροµή που θα φέρει κοντά την πόλη µε την ύπαιθρο

Με βάση το σχεδιασµό του δρόµου Λεµεσού-Σαϊττά (ο οποίος περιλαµβάνει δύο λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση µε διαχωριστικό στηθαίο και καλύπτει συνολική απόσταση 22,5 χλµ.) θα µειωθεί σηµαντικά η απόσταση και ο χρόνος της διαδροµής από τη Λεµεσό µέχρι τις κοινότητες που βρίσκονται στους πρόποδες του Τροόδους.

Η βασική όδευση του έργου ακολουθεί τον υφιστάµενο δρόµο µέχρι και την περιοχή του φράγµατος Κούρρη, ενώ σε κάποιο σηµείο κοντά στη γέφυρα του Ζυγού θα ακολουθεί νέα χάραξη, παρακάµπτοντας τις κοινότητες Άλασσας, Λάνιας και Τριµίκλινης µε κατάληξη τον Σαϊττά και µε συνολικό κόστος 198 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Η Πρώτη Φάση αφορά το τµήµα µήκους 3,7 χιλιοµέτρων από το ύψος του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» µέχρι την έξοδο της Παλώδιας (και δευτερεύον οδικό δίκτυο 7 χιλιοµέτρων, µε κυκλικούς κόµβους, διάβαση πεζών, υπόγεια διάβαση και υποστηρικτικούς τοίχους προς εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και άλλων αναπτύξεων της περιοχής), η ∆εύτερη Φάση καλύπτει την απόσταση από την Παλώδια µέχρι την Άλασσα, (8 χλµ.) και η Τρίτη Φάση τη διαδροµή από την Άλασσα µέχρι τον Σαϊττά που είναι και το µεγαλύτερο τµήµα του έργου (10,8 χλµ.).

 

Στους σχεδιασµούς περιλαµβάνονται τέσσερις βασικοί ανισόπεδοι κόµβοι στις περιοχές των κοινοτήτων Παλώδιας, Άλασσας, Μοναγρίου και Αγίου Μάµαντος και δύο άλλοι κόµβοι στη Λάνια και την Τριµίκλινη, καθώς και ο τερµατικός κυκλικός κόµβος στον Σαϊττά. Το έργο περιλαµβάνει, επίσης, σήραγγα µήκους 310µ. στην περιοχή Σαϊττά, 6 κοιλαδογέφυρες, 11 υπέργειες και 6 υπόγειες διαβάσεις οχηµάτων για σύνδεση του αυτοκινητόδροµου µε υπηρεσιακούς δρόµους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy