Διαφωνία ΑΚΕΛ για μεταφορά ασφαλτικών στο Μιτσερό – «Μεταφέρουν το πρόβλημα…»

Τη διαφωνία του για τη μεταφορά των ασφαλτικών μονάδων από την περιοχή Ιδαλίου στο Μιτσερό, εξέφρασε το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή, Χρίστου Χριστοφίδη.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε την κυβέρνηση να υποδείξει άμεσα άλλη τοποθεσία που δεν θα επηρεάζει συνανθρώπους μας για να γίνει η μετακίνηση των εργοστασίων ασφάλτου από την περιοχή Ιδαλίου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι η δρομολογούμενη από πλευράς κυβέρνησης μεταφορά των ασφαλτικών μονάδων στο Μιτσερό θα μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλη ομάδα ανθρώπων που ήδη βιώνουν μια βεβαρημένη κατάσταση σε ότι αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χριστοφίδη:

«Ως ΑΚΕΛ έχουμε ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της μετακίνησης των εργοστασίων ασφάλτου από την ευρύτερη περιοχή του Δαλιού. Έχουμε επισκεφθεί την περιοχή πάρα πολλές φορές και όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι,  η φθορά που βιώνει το περιβάλλον και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πραγματικά ανεπίτρεπτη και πάρα πολύ επικίνδυνη.

Την ίδια στιγμή ζητήσαμε να μεταφερθούν τα εργοστάσια ασφάλτου σε περιοχή, που δεν θα θυματοποιεί άλλους κατοίκους. Ωστόσο, η δρομολογούμενη από πλευράς κυβέρνησης μεταφορά των εργοστασίων στο Μιτσερό, απλά θα μεταφέρει το πρόβλημα σε μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Στην ομάδα των ανθρώπων, μάλιστα, των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής Μιτσερού, οι οποίοι βιώνουν ήδη μια βεβαρυμμένη κατάσταση σε ό,τι αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντος, με τα λατομεία, τα μεταλλεία και άλλα εργοστάσια τα οποία λειτουργούν στην περιοχή.

Διαφωνούμε, λοιπόν, με τη μεταφορά των εργοστασίων στο Μιτσερό και καλούμε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να υποδείξει άμεσα τοποθεσία που δεν θα επηρεάζει συνανθρώπους μας για να μετακινηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα εργοστάσια ασφάλτου από την περιοχή του Δαλιού».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei