Ο γ.γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης χαρακτήρισε τη νέα εξέλιξη με τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, ως ένα βήμα προς τα πίσω.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι ο ΚΟΤ είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με ευελιξία και χωρίς τις διαδικασίες της δημόσιας υπηρεσίας.

Χαρακτήρισε ως τραγελαφικό τον ισχυρισμό ότι το Υφυπουργείο θα λειτουργεί με περισσότερη ευελιξία, λέγοντας ότι η συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων του τουρισμού σε ένα άνθρωπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόοδος.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο γ.γ. της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι με τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού δεν καταργείται ο ΚΟΤ.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για θετική εξέλιξη αφού ο ΚΟΤ μετεξελίσσεται και δημιουργείται μια νέα προοπτική στα θεμέλια του Οργανισμού. Η νέα δομή που δημιουργείται με το Υφυπουργείο Τουρισμού, πρέπει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του ΚΟΤ, είπε.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους ο κ. Μάτσας είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα μεταφερθούν στο Υφυπουργείο χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στους όρους εργασίας τους.