Διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας από Κατσουνωτό εντοπίζει στο πόρισμά του ο Αιμιλιανίδης

Αδικήματα της διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας εντοπίζει ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης στο πόρισμα που παρέδωσε χθες στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, αναφορικά με τις καταγγελίες της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, εναντίον του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, ότι συνομιλούσε μέσω κινητού τηλεφώνου με βαρυποινίτη κατάδικο από τον οποίο ζητούσε βίντεο με προσωπικές στιγμές της κυρίας Αριστοτέλους.

Ο ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη του κ. Κατσουνωτού για τα αδικήματα της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας που φέρεται να τεκμηριώνονται από το ογκοδέστατο μαρτυρικό υλικό που συγκέντρωσε και παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα.


Την ίδια ώρα, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης δεύτερου μέλους της ΥΚΑΝ με το οποίο ο βαρυποινίτης φέρεται να ομολόγησε ότι επίσης συνομιλούσε και παραδέχτηκε ότι υπήρξε ο «μεσολαβητής» για να μεταφερθεί χρηματικό ποσό σε συγγενικό του πρόσωπο. Επίσης εισηγείται ποινική δίωξη του βαρυποινίτη.

Εν τω μεταξύ, η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου ανακοίνωσε την επιστροφή του Μ. Κατσουνωτού στα καθήκοντά του. Ωστόσο από την πλευρά του ο αξιωματικός, διά του δικηγόρου του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι εν αναμονή της απόφασης του Γ. Εισαγγελέα και στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, «ο πελάτης μας αποφάσισε να απέχει οικειοθελώς των καθηκόντων του στη νευραλγική θέση όπου υπηρετεί λαμβάνοντας άδεια απουσίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.