Διαφθορά ώρα μηδέν: Οι κακές νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν και οι εξόφθαλμες καταστάσεις που προσπερνούν οι Κυβερνώντες

Η διαφθορά έχει εξαπλωθεί παντού στην Κύπρο τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά της διαφθοράς.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να λειτουργήσει σε τρόπο που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς. Πρόσθεσε ότι αν δεν αλλάξουν νοοτροπία και δεν δώσουν καλό παράδειγμα όσοι ηγούνται του τόπου, τότε θα είναι πενιχρά τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ακόμα ότι δε γίνεται κάποια πράγματα εξόφθαλμα να τα προσπερνούν οι κυβερνώντες. Επίσης είπε ότι δεν γίνεται να λένε στον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν γίνεται η οικογενειακή του επιχείρηση να έχει σχέση με το Υπουργικό Συμβούλιο του οποίου προεδρεύει και να διερωτάται που είναι το κακό.

Για το σφαγείο CYPRA εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον θα βρεθεί ένα εξιλαστήριο θύμα που πιθανώς θα είναι η Γενική Λογίστρια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες που τις αναλογούν πρέπει να τις αποδοθούν και αν έχει ευθύνες να τιμωρηθεί. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα είναι πολλά στη συγκεκριμένη περίπτωση λέγοντας ότι οι ευθύνες των αρμόδιων τμημάτων και λειτουργών είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι έχουν και όχι να βρεθεί απλά ένα εξιλαστήριο θύμα.

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το Κίνημα Οικολόγων για τα σκάνδαλα διαφθοράς στην Κύπρο. Ο πρόεδρος του κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα δώσουν στη δημοσιότητα περίπου 10 παραδείγματα νομοσχεδίων που έφτασαν στο κοινοβούλιο, στα οποία υπήρχαν πρόνοιες που θα έδιναν το δικαίωμα να γίνονται χατίρια, χαλαρώσεις και παραβιάσεις των νομοθεσιών. Πρόσθεσε ότι βλέπουν συχνά τέτοιες περιπτώσεις, λέγοντας ότι  είμαστε μια χώρα που κάθε 2-3 χρόνια βγαίνουν σκάνδαλα.

Ο κ. Θεοπέμπτου αναφέρθηκε στην προσπάθεια των κυβερνώντων να δώσουν τις δασικές παραλίες σε ιδιώτες για λόγους δημοσίου συμφέροντος όπως είναι οι παραλίες του Ακάμα, το Δασούδι στη Λεμεσό και ο Κώννος από τη στιγμή που  το τμήμα δασών έλεγε ότι δε μπορεί να διαχειρίζεται παραλίες.

Επίσης είπε ότι οι κυβερνώντες ήθελαν να δώσουν με νομοσχέδιο το δικαίωμα σε εταιρεία ανάπτυξης να υποδείξει υπάλληλό της τον οποίο θα διόριζε Υπουργός, για να κυκλοφορεί μέσα στη δημόσια υπηρεσία και να προωθεί τα σχέδια της εταιρείας ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε ακόμη ότι στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στους επιχειρηματίες να κάνουν τεχνικούς υφάλους στη θάλασσα, χωρίς περιορισμούς. Πρόσθεσε ότι όταν οι βουλευτές ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες, αρκέστηκαν να τους πουν ότι θα κάνει ότι θέλει ο επενδυτής. Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποσύρθηκε από την κυβέρνηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy