Διαγωνισμός φωτογραφίας του Γεωπάρκου Τροόδους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Με στόχο την ενημέρωση του κοινού και τη γνωριμία του με τους Γεώτοπους του Γεωπάρκου Τροόδους, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους (ΑΝΕΤ) εξαγγέλλει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα “Φωτογραφίζω τους Γεώτοπους του Γεωπάρκου Τροόδους”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανεβάσουν τη φωτογραφία τους στη σελίδα του Γεωπάρκου Τροόδους στο facebook (Troodos Unesco Global Geopark) μέχρι τις 21 Απριλίου 2017, συνοδευόμενη από το hashtag #troodos_geoparkphotocontest.

“Σκοπός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους είναι να ενημερωθεί το κοινό και να γνωρίσει του Γεώτοπους του Γεωπάρκου μας, το οποίο είναι μέγιστης σημασίας και μοναδικό ανά το παγκόσμιο τόσο για την ιδιαίτερη γεωλογική του σημασία, όσο και για την χλωρίδα πανίδα, την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία των κατοίκων του”, προστίθεται.

Οι 50 φωτογραφίες που θα αποσπάσουν τα περισσότερα likes θα παρουσιαστούν σε πενταμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τους , Ευθύμιο Τσιολάκη- Γεωεπιστήμονα του Γεωπάρκου Τροόδους, Κλέλια Βασιλείου – Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, Μάνο Μανώλη – Φωτογράφο & Συνεργάτη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου – Λειτουργό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους και Χάρη Νικολάου – Ερευνητής Άγριας Ζωής.

Οι φωτογραφίες που τελικά θα επιλεγούν, θα συμπεριληφθούν σε ψηφιακό λεύκωμα το οποίο θα προβάλλεται από όλους τους διαδικτυακούς χώρους και μέσα του Γεωπάρκου, τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Οι δυο πρώτοι νικητές θα κερδίσουν διαμονή για δυο άτομα σε ξενοδοχεία της περιοχής και ο τρίτος μάθημα αναρρίχησης, επίσης για δυο άτομα, ενώ θα δοθούν και άλλα δώρα από την περιοχή του Γεωπάρκου Τροόδους.

Τέλος, οι καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας για το Γεωπάρκο Τροόδους, το Μάιο, στο πλαίσιο του European Geopark Week.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.