Διακόσια έργα Ε/κ καλλιτεχνών θα επιστραφούν, δηλώνει η συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για τον ΠολιτισμόΠερίπου 200 έργα τέχνης Ε/κ που είχαν μείνει μετά το 1974 στα κατεχόμενα, αφορά η απόφαση να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους που λήφθηκε σήμερα στην συνάντηση των δύο ηγετών, σύμφωνα με την συμπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Αντρούλλα Βασιλείου.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι γνώριζαν για το θέμα στην Επιτροπή εδώ και καιρό, αλλά δεν μπορούν να το κοινοποιήσουν σε κανένα μέχρι σήμερα που υπήρξε η επίσημη απόφαση από πλευράς ηγετών.

«Κάπου 200 έργα τέχνης που βρέθηκαν σε διάφορα σπίτια και δημόσιους χώρους στην Αμμόχωστο, μετά το 1974, μαζεύτηκαν με σεβασμό από τους Τ/κ, προστατεύτηκαν και τώρα ο κ. Ακιντζί ανακοίνωσε ότι θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό. Φυσικά αυτό θα γίνει αφού ληφθούν όλα τα πρακτικά και νομικά μέτρα για να διαχειριστούμε σωστά αυτή τη σημαντική περιουσία των Ε/κ και για να βεβαιωθούμε ότι αυτά τα έργα θα καταλήξουν στη κατοχή των νόμιμων ιδιοκτητών τους».

Η κ. Βασιλείου αναφέρει ότι ευελπιστεί πως η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση της από καιρού λαβωμένης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. “Αυτό σημαίνει επίσης σκληρή και επίπονη δουλειά από εμάς αλλά αξίζει να δουλέψουμε γι αυτό το σημαντικό έργο” κατέληξε στην ανάρτησή της η συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής.