Διακόσιοι χαρταετοί από τα σχολεία της Πάφου για την ειρήνη

Διακόσιοι χαρταετοί τοποθετήθηκαν σήμερα, Σάββατο στην Πλατεία Κέννεντυ αναγράφοντας μηνύματα όπως «Ειρήνη σε όλη τη γη», «Ειρήνη στις καρδιές μας» και «Ένας κόσμος μια αγκαλιά» σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πλατεία Κένεντυ από 40 σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε. + Πάφου.

Μέσα από την δράση «Χαρταετοί της Ειρήνης» παιδιά και εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε της πόλης και επαρχίας Πάφου εκφράζουν την επιθυμία τους να ζουν και να δρουν μαζί , ενωμένοι στις διαφορές τους και να μοχθούν για τον σεβασμό και την αναγνώριση των πολιτιστικών και θρησκευτικών ποικιλομορφιών, ανέφερε σε χαιρετισμό της η Υπουργός Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου που ανέγνωσε ο Α΄Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Γιώργος Γιαλλουρίδης.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας με την βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα παιδιά έχουν εμπλακεί σε μια σειρά μαθημάτων και μέσω της συνεργασίας δημιούργησαν τους χαρταετούς τους, προσπαθώντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για ειρήνη στον κόσμο. Ένα μήνυμα, συνέχισε, πάντα διαχρονικό, αλλά και ιδιαίτερα επίκαιρο, μιας και ο κόσμος κλυδωνίζεται από πολλούς πολέμους και δοκιμάζεται καθημερινά.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ακόμη πως η σημερινή δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας που καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Σ’ αυτό αντανακλάται η σπουδαιότητα, όπως είπε, που αποδίδεται από την διεθνή κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Η δράση επικεντρώθηκε παράλληλα στην καλλιέργεια στάσεων ζωής και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες της εποχής μας, όπως σεβασμός, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, αποδοχή διαφορετικότητας, συμβίωση-συνύπαρξη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου .

Ο Γιώργος Γιαλλουρίδης Α’ Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου και ο Γενικός Υπεύθυνος του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε. + του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ πως οι «Χαρταετοί της Ειρήνης» είναι μια καινοτόμος δράση η οποία ξεκίνησε μέσα από τις τάξεις όπου τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από προδημοτική μέχρι μέση εκπαίδευση έχουν προσεγγίσει το θέμα ειρήνη μέσα από διάφορες πηγές, έχουν ερευνήσει και έχουν καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα. Όλα αυτά τα συμπεράσματα, είπε, τα έχουν αποτυπώσει μέσα από τους χαρταετούς. Στόχος τους συνέχισε, είναι να δώσουν το μήνυμα της ειρήνης στον κόσμο, στην Κύπρο και στον τόπο μας.

Η Γεωργία Σολωμού Εκπαιδευτικός ανέφερε πως η συγκεκριμένη δράση στόχο έχει τα παιδιά να στείλουν το μήνυμα ότι κόσμος χρειάζεται ειρήνη. Αρχικά, είπε η κ. Σολωμού τα παιδιά ενεπλάκησαν σε ενδοσχολικές διαθεματικές δραστηριότητες σχετικές με την αξία της ειρήνης και ως επιστέγασμα των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, η κάθε τάξη έφτιαξε έναν χαρταετό με το δικό της μήνυμα για την ειρήνη. Η συγκεκριμένη δράση, συνέχισε, πραγματοποιήθηκε πέρσι την ίδια περίοδο στη Λεμεσό από δύο σχολεία και στην Πάφο γιγαντώθηκε με την συμμετοχή 40 σχολείων θέλοντας να στείλουν το ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη των παιδιών για ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών των σχολείων ΔΡΑ.Σ.Ε.+ και του Δήμου Πάφου, ενώ υπήρχαν και εικαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου και συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Πάφου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy