Διακρίσεις για Κύπριους αθλητές στην ξιφασκίαΠολύ καλό ξεκίνημα έκαναν οι Κύπριοι αθλητές της ξιφασκίας, αφού σε δύο διεθνείς αγώνες μέχρι στιγμής εξασφάλισαν δύο μετάλλια.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, στη Φλώρινα και στο διεθνές τουρνουά «Λυγκιστής» που διεξήχθη στις 15 Σεπτεμβρίου, η Μαυρικίου Ειρήνη κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 40 αθλήτριες, ενώ το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο Τοφαλίδης Αλέξανδρος έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου satellite καταλαμβάνοντας την 2η θέση ανάμεσα σε 93 αθλητές! 


Ο Τοφαλίδης Αλέξανδρος συμμετέχει και στο χορηγικό σχέδιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους υποψήφιους αθλητές για τους Ολυμπιακούς του ΤΟΚΥΟ 2020.

Το τρέχον τρίμηνο είναι γεμάτο αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους αθλητές μας, οι οποίοι αγωνίζονται σε Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Εσθονία, Ιταλία και Ελλάδα.

Επίσης, στις 9 και 16 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν τα Παγκύπρια Κύπελλα σε όλες τις κατηγορίες στο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό, όπου θα γεμίσει ξιφομάχους, καθότι θα διεξαχθεί το πρώτο βαθμολογούμενο Κύπελλο της νέας περιόδου. Οι αγώνες αφορούν την κατηγορία ανδρών-γυναικών, με δικαίωμα συμμετοχής αθλητών άνω των 13 ετών.