Διάκριση για το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου- Αγίου Δημητρίου με την ταινία μικρού μήκους « Γυάλινοι κόσμοι»

Το Αριστείο στην κατηγορία «Ταινίες Μικρού Μήκους» του Στ΄ Παγκύπριου Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (ΕΠΟΚ) απέσπασε το Ε’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου – Αγίου Δημητρίου με την ταινία μικρού μήκους «Γυάλινοι κόσμοι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, η θεματολογία του φετινού διαγωνισμού αφορούσε στον ξεριζωμό και την προσφυγιά, από το 1922, στο 1974, μέχρι και στις μέρες μας.

Όπως αναφέρεται, η ταινία πραγματεύεται τον αιώνιο και κοινό πόνο του πρόσφυγα, σε κάθε χρονική στιγμή και σε κάθε τόπο. Οι μνήμες του ξεριζωμού αλλά και της ζωής πριν από τον πόλεμο ανασύρονται, μέσα από τα μάτια των παιδιών, που δίνουν το μήνυμα ότι ο πόνος του ξεριζωμού και της προσφυγιάς είναι κοινός και το ίδιο δυσβάστακτος για όλους, ενώ δε ξεχωρίζει χρώμα, γλώσσα και εθνική ταυτότητα.

Στην ταινία συμμετείχαν οι μαθητές Αναστασία Χαραλάμπους, Ελένη Άνυφτου, Φωτεινή Παναγή, Διαμάντω Χρυσοστόμου και Ανδρέας Σταυρινού. Τη συμμετοχή του σχολείου, συντόνισαν και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Άννα Ζίγκα και Ζήνωνας Ευαγόρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.