Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή: Παρουσιάζει λύσεις για την κλιματική κρίση

Η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του ΟΗΕ εξέδωσε την Τετάρτη τη νέα της έκθεση, όπου παρουσιάζει νέες και ξεκάθαρες λύσεις για μετριασμό της κλιματικής κρίσης. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος Terra Cypria, η έκθεση θέτει κατευθυντήριες γραμμές σε όλα τα κράτη ανά το παγκόσμιο για αποδοτικές δράσεις οι οποίες θα καταφέρουν να βγάλουν την ανθρωπότητα από το αδιέξοδο της κλιματικής κρίσης. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων σε διάφορους τομείς όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, η γεωργία, η χρήση γης και οι μεταφορές.


Η έκθεση τονίζει ότι παρόλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνέχισαν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ως αποτέλεσμα φαίνεται ότι τα περιθώρια μετριασμού των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στενεύουν και πλέον απαιτούνται ριζοσπαστικές αλλαγές από όλο τον πλανήτη ώστε να καταφέρουμε να βρούμε λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1.5 °C.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει όλος ο πλανήτης τα επόμενα χρόνια, η έκθεση παρουσιάζει βασισμένη σε αντικειμενική και εξειδικευμένη επιστημονική γνώση και εμπειρία τις δράσεις που πρέπει να γίνουν για να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.


Η έκθεση στέλνει ένα καθαρό και ηχηρό μήνυμα σε όλες τις χώρες ότι μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας κατά το ήμισυ μέχρι το 2030.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί σήμερα δυστυχώς να είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες κατά κεφαλή εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Για να αλλάξει η αρνητική μας αυτή επίδοση και για να αρχίσουμε ως κράτος να γινόμαστε μέρος της λύσης στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει το κράτος να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα τελευταία δεδομένα που υποδεικνύονται στην έκθεση της IPCC, και να κάνει μεγάλα, αποφασιστικά και στρατηγικά άλματα για να πετύχουμε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.