Διαλογή στην πηγή… το νέο ΥπουργικόΤης
Άννας Μισιαούλη

 

Διορίστηκε και το νέο Υπουργικό. Όπως λέμε στην ανακύκλωση, «διαλογή στην πηγή». Αφότου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτισε φίλους του με αξιόλογο έργο -για τον ίδιο, αλλά με παταγώδεις αποτυχίες για το λαό εξαιτίας ερευνών με πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις εναντίον κάποιων, εθκιάκλισεν τους ποτζιεί ποδά.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, που κατά την επίσκεψή του στο ΕΛΑΜ ξεστόμισε το αμίμητο «θέλω να ξέρετε ότι οι αξίες και αρχές που έχετε αναφέρει είναι και δικές μας αξίες και δικές μας αρχές», αντικαθίσταται από έναν εξίσου άξιο στις ίδιες ιδέες, τον τέως πλέον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου.

Για την ιστορία, ο κ. Προδρόμου πρωτοστατούσε κάποτε στη λεγόμενη Ομάδα Πρωτοβουλίας που ανάμεσα στις επιδιώξεις της θεωρούσε απαράδεκτη την ύπαρξη του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, χωρίς εννοείται καμιά βάση στο επιχείρημα, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι «τουρκικών» σπουδών.

Ο κ. Χαμπιαούρης για να μη «χαθεί» πολιτικά μετά που κατάφερε τόσα στην Παιδεία (να μην επαναλαμβάνουμε τα γνωστά) καταλαμβάνει τη θέση του κ. Γιαννάκη Παπαδούρη που θυμήθηκε την ευθιξία μετά από αποκαλύψεις του Γενικού Ελεγκτή για τις εταιρείες του κ. Παπαδούρη που βρίσκονται αντιμέτωπες με ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο και για σύγκρουση συμφέροντος, αφού «στα πλαίσια της στρατηγικής για ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων, ο Γ. Παπαδούρης θα έχει προσωπικό όφελος».

Ο μέγας εξολοθρευτής του success story, του κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών και του ξεπουλήματος του Συνεργατισμού σε τιμή ευκαιρίας, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος με παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ξέφυγε από το ένταλμα σύλληψης εναντίον του και αναστάλθηκε η ποινική υπόθεση εναντίον του λόγω μη καταβολής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, πάει στο καλό. Όλο και κάποια καρέκλα θα του εξασφαλίσουν για τις υπηρεσίες του, γι’ αυτό ας μην τον λυπόμαστε.

Ο Χάρης Γεωργιάδης αφήνει το Υπουργείο Οικονομικών προίκα στον φίλο του Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος πριν μετακινηθεί -κάτι σαν το recycle χωρίς το rethink, από το Υπουργείο Εσωτερικών- αφήνει παρακαταθήκη. Μεγάλη παρακαταθήκη του κ. Πετρίδη είναι το έλλειμμα αντίληψης του ποιος είναι πρόσφυγας και ποιος μετανάστης και η τροποποίηση του κώδικα εφαρμογής του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής για φακέλωμα όσων διέρχονται τα οδοφράγματα περιλαμβανομένων και των Ε/κ. Ίσως όμως η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του να είναι η πολιτογράφηση των Καμποτζιανών αξιωματούχων με δική του εισήγηση, όπως είδαμε σε διεθνές δημοσίευμα.

Ο δε Νίκος Νουρής, νέος ΥΠΕΣ, με τόσο πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε μαθητικό τηλεπαιχνίδι, έχει ως «πολιτικό του πατέρα τον Ανδρέα Παρισσινό» (σ.σ. δική του αναφορά). Όντως βήματα μπροστά… Προς τον γκρεμό!