Θέα/ Ορίζοντας

Διάλογος σε δυο επίπεδα από την Έλενα Κούμα στον Διάτοπο

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση της Έλενας Κούμα με τίτλο «Διάλογος σε δυο επίπεδα» σε επιμέλεια Δάφνης Νικήτα.

Diatopos Elena Kouma 2.Width 800

Η Έλενα Κούμα γράφει για την καλλιτεχνική δημιουργία και τη νέα της δουλειά: «Η σύλληψη μiας ιδέας μέχρι την εκτέλεση της είναι μία επώδυνη διαδικασία που καταλήγει σε μία δημιουργική πράξη. Το δημιουργικό μου ταξίδι ξεκινά από τα ερεθίσματα που απορροφώ μέσα από τις περιπλανήσεις μου στην φύση και από τις φιλοσοφικές μου μελέτες. Ο διάλογος του ενδότερου μέρους του είναι μας με τον εξωτερικό κόσμο, είναι μία ανοικτή μορφή σκέψης που μετακινείται, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και που μας βοηθά να μετακινήσουμε τα όρια μας και να νιώσουμε την ενότητα με τα πράγματα γύρω μας. Το απέραντο στη φύση ελευθερώνει. Όταν σταματήσεις και κάνεις μία παύση μέσα στο χρόνο και απλά αφήσεις τις αισθήσεις σου να συνδεθούν με αυτό που το μάτι βλέπει και το αυτί ακούει χωρίς την επέμβαση του νου, τότε δημιουργείται εντός σου ένας χώρος βαθιάς σιωπής, στοχασμού και αναζωογόνησης. Μέσα από την δουλειά μου προσπαθώ να μεταδώσω την ιδέα της αρμονίας και της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της νόησης και του συναισθήματος. Στις συνθέσεις μου επικρατούν δύο στοιχεία. Το γεωμετρικό που συμβολίζει το νοητικό μέρος του Εαυτού μας και το συναίσθημα που εκφράζεται με το χρώμα και την ελευθερία των σχημάτων που συναντάς μέσα στην φύση. Αυτά τα δύο νόηση και συναίσθημα, όταν ισορροπούν επιτυγχάνεται η Αρμονία που είναι σημαντικό στοιχείο για ένα υγιή τρόπο σκέψης και δράσης σε ένα πιο οικουμενικό επίπεδο.»

Η Έλενα Κούμα γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία. Ζει και εργάζεται στην πόλη Vikersund στη Νορβηγία και στη Λευκωσία. Είναι μέλος του Συλλόγου Εικαστικών καλλιτεχνών Νορβηγίας (NBK), του Συλλόγου Εικαστικών καλλιτεχνών στο Buskerud, Drammen,Νορβηγίας (ΒΒΚ), του Συνδέσμου εικαστικών και θεωρητικών τέχνης (Φυτώριο) και του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ). Έχει πραγματοποιήσει  μέχρι σήμερα εννέα ατομικές παρουσιάσεις στην Κύπρο και στη Νορβηγία ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, Νορβηγία, Λονδίνο, Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια), Μαδρίτη. Έργα της βρίσκονται σε διάφορες συλλογές.

Diatopos Elena Kouma 1

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ, Λευκωσία

  • Μέχρι 9 Δεκεμβρίου
  • Τρίτη –Παρασκευή 4.00μμ. – 7.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

B Diatopos 1

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy