Σε πενιχρά αποτελέσματα, που οδήγησαν τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη στην απόφαση να διαλύσει τον Ουλαμό Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας, αναφέρεται σε εμπιστευτική του επιστολή προς τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης και ΔημόσιαςΤάξεως Πώργος Σαββίδης.
Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, δίνονται ενδεικτικά πως κατά το τρέχον έτος και συγκεκριμένα από τη 1/1/2019 μέχρι τις 13/11/2019 οι αστυνομικοί του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας προέβησαν μόλις σε 10 καταγγελίες για λαθροθηρία, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν εξώδικες.
Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήθηκε επί του θέματος να απαντήσει μέσω της κοινοβουλευτικής Εμπιστευτική επιστολή υπ. Δικαιοσύνης στη Βουλή Καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για επαφές με άτομα του υπόκοσμου οδού σε ερωτήσεις που έθεσε ο Γιώργος Περδίκης ενώπιον του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, πριν δυόμισι χρόνια περίπου και για την ακρίβεια στις 28 Ιουλίου 2017.
Συγκεκριμένα, ο κ. Περδίκης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πληροφορήσει τη Βουλή εάν έχει υπόψη του τις παρακάτω καταγγελίες και εάν τις έχει διερευνήσει:
1. Τις καταγγελίες από Οργανώσεις Περιβαλλοντιστών ότι «οι διώξεις κατά των λαθροθηρών έχουν μειωθεί όχι γιατί περιορίστηκε η λαθροθηρία, αλλά επειδή δυστυχώς η νέα ηγεσία του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας ακολουθεί ανορθόδοξες και αναποτελεσματικές πρακτικές».
2. Τις καταγγελίες που αναφέρονται σε περίεργες συναντήσεις με παράγοντες του υποκόσμου, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου.
Στον κ. Περδίκη απάντησε ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Πώργος Σαββίδης, με εμπιστευτική του επιστολή ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 2019, χωρίς όμως να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν εναντίον του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας για «ανορθόδοξες και αναποτελεσματικές πρακτικές», καθώς και για «συναντήσεις με παράγοντες του υποκόσμου και με πολιτικά πρόσωπα της ελεύθερης Αμμοχώστου».
Καταγγελίες οι οποίες αφέθηκαν να αιωρούνται εφόσον δεν διαψεύστηκαν ούτε από τον κ. Σαββίδη ούτε και από τον προκάτοχόω του Ιωνά Νικολάου.