Διαμαρτυρία ΕΣΕΜ Λ/σίας Λ/σου για τετραμηνιαίες εξετάσεις

Καλέσματα σε διαμαρτυρίες εναντίον της πρότασης του υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει εξετάσεις ανά τετράμηνο απευθύνουν οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Λευκωσίας & Λεμεσού.

Οι δύο ΕΣΕΜ καλούν σε κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 12:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Λευκωσία και έξω από τα γραφεία του υπουργείου στη Λεμεσό παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας. Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Πάφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΕΜ Λευκωσίας:

Ως ΕΣΕΜ Λευκωσίας εκφράσαμε από τη πρώτη στιγμή τη κάθετη διαφωνία μας με τη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή εξετάσεων ανα τετράμηνο. Το τελευταίο διάστημα ως ΕΣΕΜ πήραμε τη πρωτοβουλία για ενημέρωση των συμμαθητών μας όσον αφορά τη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για εξετάσεις ανά τετράμηνο. Ξεκινώντας με τις Γενικές Συνελεύσεις των ΚΜΣ, με συλλογή υπογραφών από τη κάθε συνέλευση ακούσαμε τις απόψεις των συμμαθητών μας αφού παραθέσαμε τη δική μας πρόταση.

Ως ΕΣΕΜ θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μας κάνει για μια ακόμη φορά πειραματόζωα με το περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης να αμφισβητείται σε μεγάλο βαθμό. Το αποτέλεσμα της πιο πάνω πρότασης θα είναι η αύξηση της παραπαιδείας και η όξυνση του προβλήματος της βαθμοθηρίας ανάμεσα στους μαθητές. Τα σχολεία μας θα καταστούν ως μεγάλα εξεταστικά κέντρα με εκπαιδευτικούς και μαθητές να είναι συνεχώς σε αγώνα δρόμου για κάλυψη της ύλης με τα χρονοδιαγραμματα να είναι πολύ ασφυκτικά και κατ’ επέκταση η πίεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η πρόταση της ΕΣΕΜ Λευκωσίας σχετικά με τις εξετάσεις ανα τετράμηνο είναι η αξιολόγηση των μαθητών να εμπλουτιστεί με νέες μορφές αξιολόγησης όπως παρουσιάσεις, διαθεματικές εργασίες, project, παραγωγή εντύπου ηλεκτρονικού κ.α. υλικού, πέρα από το καθιερωμένο γραπτό τυποποιημένο διαγώνισμα (όπου τις περισσότερες φορές είναι περισσότερα από ένα). Η διαδικασία αυτή θα βοηθήσει στο τελικό ζητούμενο, δηλαδή να πραγματοποιείται ένα διαγώνισμα για κάθε μάθημα το τετράμηνο. Μετά την αλλαγή αυτή οι μαθητές θα απεγκλωβίζονται από τη λογική της βαθμοθηρίας.

Το Υπουργείο θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να πάρει άμεσα αποφάσεις. Χαιρετίζουμε τη στάση των γονιών, οι οποίοι στηρίζουν τα αιτήματα και τον αγώνα μας.

Σε προχθεσινή συνάντηση της ΠΣΕΜ με το Υπουργείο οι ανησυχίες μας για τα πιο πάνω προβλήματα δεν απαντήθηκαν. Επίσης, αφού καλούσαμε το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την εν λόγω πρόταση εδώ και αρκετό διάστημα, προχθές (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) μας απάντησαν ότι δεν θα αποσύρουν τη πιο πάνω πρόταση.

Καλούμε λοιπόν, ΟΛΟΥΣ τους μαθητές της Λευκωσίας, όπως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, η ώρα 12:00, πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενάντια στη πρόταση του Υπουργείου για εξετάσεις ανά τετράμηνο. Την ίδια ώρα σε Λεμεσό και Πάφο θα γίνουν κινητοποιήσεις ενάντια στη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.

Παρακαλούνται τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια όπως διευθετήσουν τη μεταφορά των συμμαθητών μας έξω από το Υπουργείο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy