Διαμαρτυρία αύριο από την ΠΟΕΔ έξω από το Προεδρικό

 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔ την Τετάρτη το απόγευμα στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΔ αναφέρει ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας αφορά το σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

«Αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΔ η προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση, από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η έντονη διαφωνία της Οργάνωσης αφορά τους ελλιπείς και λανθασμένους σχεδιασμούς που κατατέθηκαν από πλευράς κυβέρνησης στη Βουλή για την υλοποίηση της πιο πάνω πολιτικής».

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημοσίου Σχολείου.

Την ίδια ώρα, απευθύνει έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους βουλευτές όπως προχωρήσουν σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού υποχρεωτικής προδημοτικής ηλικίας στο δημόσιο νηπιαγωγείο της γειτονιάς του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων Γονέων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρίνισε ότι αν δεν εγκριθεί η πρόταση, περισσότερα παιδιά θα φοιτούν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.