Διαμαρτυρία έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας: «Η Βία κατά των Γυναικών δεν είναι αστείο» (φώτο)

Με σύνθημα «Η Βία κατά των Γυναικών δεν είναι αστείο» το Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Η πορεία έγινε μια μέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Οι μετέχοντες στην εκδήλωση βρέθηκαν έξω από το Αρχηγείο, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού κραυγή με σφυρίχτρες για γυναίκες θύματα της βίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η συντονιστική ομάδας του Δικτύου, 800 περιστατικά με θύματα βίας έχουν καταγγελθεί το 2018.

Το δίκτυο τονίζει ότι η Κύπρος παραμένει πολύ πίσω σε τέτοια θέματα και καταγγέλλει ότι οι κρατικές αρχές έχουν τεμαχίσει την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά την πάταξη της ενδο-οικογενειακής βίας, αφού δεν θα μπουν σε εφαρμογή όλα τα άρθρα της σύμβασης.

Το δίκτυο γνωστοποίησε επίσης ότι ελάχιστες από τις καταγγελίες για βία κατά γυναικών οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και παράλληλα υπάρχει αδυναμία από το Γραφείο Ευημερίας για προστασία των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, Αργεντούλα Ιωάννου, είπε πως έχουν ξεκινήσει να στέλνουν υπομνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί πρέπει να βρουν τις λύσεις.

Η αστυνομία πάντως υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά δράσεων, ενώ έχουν δημιουργηθεί και δύο εξειδικευμένα γραφεία.

X8 3 X14 1 X9 1 X12 1 X11 1 X4 3 X7 5 X6 3 X3 3 X2 2 X5 3 X1 2 X10 1 Poreia Gynaikon Via 3 Poreia Gynaikon Via 2 Poreia Gynaikon Via 1 Poreia Gynaikon Via 7 Poreia Gynaikon Via 6 Poreia Gynaikon Via 5 Poreia Gynaikon Via 4

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy