Διαμαρτυρία κατοίκων κοινοτήτων του Βασιλικού – «Γίναμε ο σκουπιδότοπος της Κύπρου»

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί κάτοικοι εννέα κοινοτήτων του Βασιλικού για τις συνθήκες ασφυξίας που προκάλεσε η φωτιά σε μάντρα ελαστικών ιδιωτικής εταιρείας το απόγευμα του Σαββάτου.


Δεκάδες κάτοικοι από το Μαρί, την Καλαβασό, το Ζύγι, το Μαρώνι, την Τόχνη, τη Χοιροκοιτία, την Ασγάτα, το Πεντάκωμο και τον Ψεματισμένο συγκεντρώθηκαν στο παλιό λατομείο στον Βασιλικό με πανό και πλακάτ και δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν με κανέναν τρόπο μετεγκατάσταση στον τόπο τους  εργοστάσια ασφάλτου ή οποιεσδήποτε άλλες αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων πυρκαγιών στην περιοχή, εισπνέοντας τοξικές αναθυμιάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Εν τω μεταξύ, για τρίτο 24ωρο παραμένουν στο χώρο του λατομείου στο Μαρί οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Η Πυροσβεστικη Υπηρεσία προχώρησε σε σχετικές διευθετήσεις για να αντικατασταθούν το πρωί τα πληρώματα. Στο σημείο θα παραμείνουν δυο στελεχωμένα οχήματα της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας.

Η προσπάθεια πλήρης κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού.

Doc.20220613.3423684.Img 55452011
Συντονιστική επιτροπή των εννέα κοινοτήτων περιοχής βασιλικού – έκτακτη διαμαρτυρία στην περιοχή της πυρκαγιάς, στο λατομείο βασιλικού

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.