Διαμαρτυρία οργανωμένων συνόλων για την ανέγερση Mall στη ΛάρνακαΔιαμαρτύρονται ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας και η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ Λάρνακας- Αμμοχώστου, για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Mall Metropolis στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σύνδεσμος και η Οργάνωση «εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και καταγγέλλουν στην κοινή γνώμη την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση ανέγερσης του Mall Metropolis στη Λάρνακα», δηλαδή την κατάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του θεμέλιου λίθου του εμπορικού κέντρου, που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τη Δευτέρα.

Προστίθεται ότι «δεν αρκεί που στο κέντρο, δόθηκε πολεοδομική άδεια κατά παρέκκλιση των προνοιών της νομοθεσίας και κατά τη δική μας άποψη, εντελώς παράτυπα, με την ενέργεια του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή στήριξη σαν να πρόκειται για έργο που έχει κύρια σημασία για την πόλη και τους Λαρνακείς. Η επένδυση δεν είναι παραγωγική, δεν προσφέρει στον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και γενικά δεν συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο, στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου ή στην πνευματική ανάπτυξη ή την βελτίωση του επιπέδου ζωής του πολίτη».

Απεναντίας, προστίθεται, «το Mall είναι μία ιδιωτική εμπορική κερδοσκοπική επιχείρηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πληγούν καίρια οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, τα κέντρα αναψυχής και οι ιδιοκτήτες των υποστατικών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μέχρι ακόμα την Αγία Νάπα και το Παραλίμνι».