Διαμαρτυρία ΣΕΚ για χρεώσεις τραπεζών, ζητεί την αυτεπάγγελτη παρέμβαση αρμοδίων

Η ΣΕΚ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την απόφαση των εμπορικών τραπεζών επιβολής χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από τα ταμεία και για είσπραξη €2 για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας και καλεί όλους τους αρμόδιους για θέματα καταναλωτών φορείς να παρέμβουν αυτεπάγγελτα.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ εκφράζει «και πάλι την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση των εμπορικών τραπεζών να θεσμοθετήσουν την επιβολή χρεώσεων για ανάληψη μετρητών από τα ταμεία, καθώς επίσης και για την απόφαση τους να εισπράττουν από τους πολίτες €2 για την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας, (π.χ. ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, Υδατοπρομήθεια κ.λπ.), από τα ταμεία».

Εκτιμάται «πως οι αυξήσεις αυτές φαίνεται να συνάδουν με την εκπεφρασμένη πρόθεση των τραπεζών για μετάβαση στη νέα εποχή ψηφιακής τραπεζικής και στη μείωση του κόστους σε προσωπικό, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και κοινωνικές ευαισθησίες».

Οι πιο πάνω χρεώσεις, προστίθεται, «αποτελούν πλήγμα και αδικία σε βάρος των πολιτών που γίνεται με την ανοχή και τη σιωπή της Κεντρικής Τράπεζας. Είναι πρωτάκουστο οι πολίτες να υποχρεώνονται να καταβάλλουν τέλη για να παίρνουν λεφτά από τους λογαριασμούς τους».

Η ΣΕΚ καλεί «όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας που ασχολούνται με την προστασία των καταναλωτών π.χ. Υπουργείο Εμπορίου, αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπως επίσης και την Κεντρική Τράπεζα, αλλά και την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να λάβουν μέτρα προστασίας του καταναλωτικού κοινού από την αχορταγία των τραπεζών».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.