Θα αποκόψουν την κυκλοφορία απαιτώντας άνετη και ασφαλή πρόσβαση για χιλιάδες κατοίκους

 

Στους δρόμους θα βγουν το ερχόμενο Σάββατο οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας και των γειτονικών βόρειων κοινοτήτων, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη άνετου και ασφαλούς οδικού δικτύου σύνδεσης των περιοχών τους με την πόλη της Λεμεσού. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλα και των Λαϊκών Οργανώσεων, οργανωμένα σύνολα και κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική οδό Αγίας Φυλάξεως (κοντά στο σταθμό βενζίνης Πετρολίνα) και θα αποκόψουν συμβολικά την κυκλοφορία, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές ώστε να πάρουν ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του τεράστιου προβλήματος που υπάρχει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι η περιοχή της Αγίας Φύλαξης τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές του Δήμου Λεμεσού αφού κάθε χρόνο κτίζονται εκατοντάδες νέες κατοικίες, οι διοργανωτές της εκδήλωσης υποδεικνύουν ότι στην περιοχή δεν υπήρχαν και ούτε έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές για τη διευκόλυνση των κατοίκων, ιδιαίτερα στη διακίνησή τους από και προς το κέντρο της Λεμεσού, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα και γενικότερα η ζωή των κατοίκων να είναι  ανυπόφορη.

Ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει είναι το γεγονός ότι διά μέσου της Αγίας Φύλαξης μεταβαίνουν στην πόλη και οι κάτοικοι της γειτονικής Παλώδιας, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια οικοδομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, καθώς και άλλα 14 χωριά της ορεινής Λεμεσού μέχρι τον Αγρό.

Η καθημερινή μετάβαση στη Λεμεσό χιλιάδων κατοίκων αυτών των περιοχών γίνεται μόνο μέσα από μια πρόσβαση, εκείνη του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας. Η καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων είναι απερίγραπτη καθώς σε ώρες αιχμής η μετάβαση ή η επιστροφή από την πόλη διαρκεί πέραν της μιας ώρας ενώ τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και συχνά με απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των οργανωμένων συνόλων και γενικότερα των επηρεαζόμενων κατοίκων, όπως αναφέρεται, οι διάφορες τοπικές και κυρίως οι αρμόδιες κρατικές Αρχές απαντούν με αόριστες υποσχέσεις χωρίς να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή και ανοχή των κατοίκων αλλά και όσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν αυτό το οδικό δίκτυο, προειδοποιούν ότι αν η διαμαρτυρία του ερχόμενου Σαββάτου δεν βρει ανταπόκριση, τότε θα προχωρήσουν με δυναμικότερα μέτρα αντίδρασης.

Χρήστος Χαραλάμπους