Διαμεσολαβητική πρόταση Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για τις εκποιήσεις παρουσιάστηκε στην Επ. Οικονομικών

Διαμεσολαβητική πρόταση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου για στόχευση της αναστολής των εκποιήσεων παρουσιάστηκε στην απογευματινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε την αναπομπή του νόμου για επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την πρόταση παρουσίασε ο βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης αναφέροντας ότι η πρόταση του κ. Ιωάννου αφορά στη αναστολή εκποίησης κύριας κατοικίας αξίας μέχρι €350.000 βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, σε αντίθεση με την δέσμευση των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων για μη εκποίηση κύριας κατοικίας που αφορά στις ευάλωτες ομάδες.

Όσον αφορά την επαγγελματική στέγη, η πρόταση του κ. Ιωάννου, σύμφωνα με τον κ. Παπαδούρη αφορά εταιρείες ή αυτοτελώς εργαζόμενους με κύκλο εργασιών μέχρι €350.000 (αντί €750.000) και μέγιστη αξίας της επαγγελματικής στέγης μέχρι €600.000.

Όσον αφορά στα αγροτεμάχια, προτείνεται η στόχευσή τους στους αγρότες, εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένοι ως τέτοιοι στο Μητρώο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Η πρόταση αναμένεται να διατυπωθεί γραπτώς και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για εξέταση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά ξεκαθάρισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα κάνει αποδεχτή την αναπομπή του προέδρου, προσθέτοντας πως η διαμεσολάβηση αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης που θέλουν τη μερική τροποποίηση.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Καυκαλιάς είπε πως η όλη διαδικασία έχει οδηγήσει σε καθυστέρηση ενός μηνός επιτρέποντας τη συνέχιση μιας διαδικασίας εις βάρος των δανειοληπτών και πρόσθεσε ότι το κόμμα επιμένει στην αρχική του θέση. Αν υπάρξει οποιοδήποτε νέο στοιχείο το οποίο θα έλθει ενώπιον μας το οποίο θα αξιολογήσουμε και θα τοποθετηθούμε στην Ολομέλεια, είπε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.