Διαπλοκή και διαφθορά έχουν μπει πλέον στο λεξιλόγιο εκθέσεων που αφορούν την Κύπρο

Η υπόληψη και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, σχολιάζοντας την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιλαμβάνει σοβαρές πράξεις διαφθοράς, εγκλήματα που περιλαμβάνουν βία ή απειλές βίας που στόχευαν μέλη εθνικών και εθνοτικών μειονοτήτων και έλλειψη διερεύνησης για τη βία κατά των γυναικών.

Διαβάστε επίσης: Η διαφθορά σαρώνει την Κύπρο-Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι   η έκθεση αποτυπώνει και μεγεθύνει την άποψη που έχει ο έξω κόσμος για το τι γίνεται στην Κύπρο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σημείωσε ακόμα ότι το μεγάλο λάθος είναι το γεγονός ότι υπάρχει η εκτίμηση πως ότι γίνεται στην Κύπρο δεν βγαίνει προς τα έξω. Επίσης, είπε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να επιλέγει τους τομείς που θέλει για εκσυγχρονισμό του κράτους.

Από την πλευρά του, τo μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης είπε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι έννοιες διαπλοκή και διαφθορά έχουν μπει πλέον στο λεξιλόγιο εκθέσεων που αφορούν την Κύπρο. Πρόσθεσε ότι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ που υπάρχει για τη διαφθορά και διαπλοκή στην Κύπρο λέγοντας ότι αυτό φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ. Υπέδειξε ακόμα ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής. Επίσης, ο κ. Παντελίδης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν αναγνωρίζει τις ΗΠΑ ως αυθεντία χώρα, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy