Διαψέυδει ο Περδίος ότι ακυρώθηκαν πτήσεις από Ρωσία

Διαψεύδει δημοσιεύματα ότι έχουν ακυρωθεί ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία στην Κύπρο ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Μιλώντας μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού, ο κ Περδίος είπε ότι δεν είχαν ακυρωθεί ναυλωμένες πτήσεις αφού δεν έχουν γίνει τέτοιες φέτος, αλλά λόγω των αποφάσεων των ρωσικών αρχών μεταφέρθηκαν ναυλωμένες πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο με πρωτοβουλία των οργανωτών ταξιδιών και αεροπορικών εταιρειών.

Ο κ. Περδίος θέλησε να στείλει αισιόδοξα μηνύματα ενόψει των αφίξεων Βρετανών για την επικαιροποιημένη λίστα των χωρών για ταξίδια στο εξωτερικό και της απόφασης των ρωσικών αρχών να επιτρέψει τη διενέργεια ναυλωμένων πτήσεων σε τέσσερις ή πέντε χώρες, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η Κύπρος.

Σημείωσε οτι η κυπριακή τουριστική βιομηχανία εξαρτάται από αποφάσεις άλλων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις που ζητά η Ρωσία για να επιτρέψει τη διενέργεια ναυλωμένων πτήσεων, ο κ. Περδίος είπε πως και η ρωσική πλευρά περιμένει περαιτέρω κάλυψη στο δικό τους εμβολιαστικό πρόγραμμα, πράγμα, που όπως είπε, ευρύτερα σημαίνει ότι δεν έχουν πρόθεση τους επόμενους ένα ή δύο μήνες να επιτρέψουν τα ταξίδια ανά το παγκόσμιο.

Για τα ταξίδια στην Βρετανία ο κ. Περδίος υπενθύμισε ότι οι Βρετανοί αφαίρεσαν και την Πορτογαλλία από την πράσινη κατηγορία, για την οποία επιτρέπονται τα διεθνή ταξίδια, προσθέτοντας πως η βασική ανησυχία της Βρετανίας, όχι τόσο για τα ταξίδια στην Κύπρο αλλά γενικότερα αφορά στη ινδική μετάλλαξη, σημειώνοντας πως θεωρούν ότι το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει ακόμη λίγο με την 2η δόση για να μπορούν πιο ελεύθερα να δώσουν το πράσινο φως για περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό.

Εξέφρασε την πίστη ότι εάν συνεχίσει η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου να βελτιώνεται και δεδομένου ότι δεν εντοπιστούν κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, είναι καλές οι πιθανότητες της Κύπρου σε κάποιες εβδομάδες από σήμερα να είμαστε στην πράσινη κατηγορία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.