Διαψεύδει προσπάθεια αλλαγής νομοθεσίας ΓΕΣΥ ο Νικόλας

Διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα ότι ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ επιχειρούν αλλαγές στους νόμους που αφορούν το ΓΕΣΥ, με στόχο την παράλληλη άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Καμία συζήτηση δεν έγινε από το ΔΗΚΟ ή τον ίδιο για κατάθεση τροπολογιών, είπε, σημειώνοντας ότι αυτό που απαιτούν είναι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ τον Μάρτιο του 2019, όπως έχει εγκριθεί από τη Βουλή.

Σημείωσε ότι τίποτε εκκρεμεί πλέον στη Βουλή για εφαρμογή του σχεδίου και εκείνο που απομένει είναι η εφαρμογή του από το Υπουργείο και από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να το εφαρμόσουν χωρίς προβλήματα.

Θέλησε να υπενθυμίσει, όπως είπε, ότι το ΔΗΚΟ δε ψήφισε μόνο όλες τις νομοθεσίες που αφορούν το ΓΕΣΥ, αλλά και όλους τους προϋπολογισμούς, κάτι που δεν έγινε από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Υπάρχουν, είπε, πρακτικά προβλήματα που αφορούν τη συμμετοχή των ιδιωτιών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών και είναι καθήκον της Κυβέρνησης, μέσα από διάλογο να καταλήξουν σε συμφωνία, ώστε να συμμετέχουν και αυτοί στο ΓΕΣΥ, αφού εκείνοι είναι που εξυπηρετούν τους μισούς ασθενείς της χώρας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι οι νομοθεσίες για το ΓΕΣΥ έχουν εγκριθεί και πλέον αυτό πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε ο ασθενής να έχει το δικαίωμα, χωρίς επιπλέον κόστος για τον ίδιο, να επιλέγει και ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Έκανε λόγο για υπέρβαση που έκανε το ΑΚΕΛ με την αποδοχή του ΓΕΣΥ, την ώρα που το 97% του λαού έχει ήδη πρόσβαση στα κρατικά νοσηλευτήρια και δε μπορεί αυτό να παραβλεφθεί.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News