Διαψεύδει συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη η Αθήνα


Διαψεύδει η Αθήνα τα όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

«Δεν υπάρχει καθορισμένο ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν» δήλωσαν, το βράδυ της Κυριακής, πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ερντογάν ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, την ημέρα δηλαδή κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν

Θα ικανοποιήσουμε το αίτημα Μητσοτάκη για συνάντησή μαζί του στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη τη διακήρυξη της ομάδας EUMED 9 λέγοντας ότι η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν.

Κατά την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ο Τούρκος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό.

“Φυσικά, θα έχουμε ένα μήνυμα για τους μετανάστες γιατί εμείς είμαστε αυτοί που φέρουμε το μεγαλύτερο βάρος από αυτό. Υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ως μετανάστες στην Τουρκία. Η Τουρκία θα κάνει επίσης τα απαραίτητα βήματα”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως “θα ικανοποιήσουμε το αίτημα Μητσοτάκη για συνάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες ανεπιθύμητες δηλώσεις σε αυτή τη δήλωση των 9. Το Υπουργείο Εξωτερικών μας έκανε τις απαραίτητες δηλώσεις σχετικά με αυτό. Θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία δεν δέχεται διαταγές από κανέναν.Πρέπει να δούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τους απέναντί μας με ειλικρίνεια. Αν δεν τα δούμε τότε θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα”, ανέφερε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.