Διαψεύδει τον Χατζηκωστή ο Αναστασιάδης για μεθοδεύσεις Μητσοτάκη – Χρησιμοποίησα λόγια και λέξεις του,απαντά ο εκδότης

ΠτΔ – Πρωθυπουργός Ελληνικής Δημοκρατίας Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Ελλάδα Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. // PoR – Prime Minister of the Hellenic Republic Maximos Mansion, Athens, Greece The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at a meeting with the Prime Minister of the Hellenic Republic, Mr Kyriakos Mitsotakis.

Διαψεύδει ο εκδότης Κώστας Χατζηκωστή τα όσα «ο διαψεύδοντας φίλος μου Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει, διότι γνωρίζει ότι όσες λέξεις χρησιμοποίησα είναι αυτές, που ο ίδιος μου είπε» και όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση «αυτή είναι η πραγματικότητα».

Σε σχέση με την δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σε σχέση με τις αναφορές του στο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα», ο κ. Χατζηκωστής αναφέρει ότι «πρόκειται 100% για λόγια και λέξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τα οποία ευσταθούν, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων, που θέλει τώρα να εξυπηρετήσει. Αν παρέλειψα δυο λέξεις είναι τα επίθετα, που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Το ήθος μου, αλλά και η αγάπη μου για την Ελλάδα, δεν μου το επέτρεπαν».

Ουδείς και ουδέποτε από τους έξι προηγούμενους Προέδρους διέψευσαν έστω κι’ ένα ιώτα της μακροχρόνιας δημοσιογραφικής και αρθρογραφικής του πορείας, προσθέτει λέγοντας ότι τ ίδιο ισχύει και για το βιβλίο του.

«Στα 10 χρόνια διακυβέρνησής του ο Νίκος Αναστασιάδης, κατέγραψε επίδοση να διαψεύδει τον εαυτόν του και σε πράξεις και σε λόγους. Ο καθένας παραδίδει τον εαυτόν του στην κρίση της αδέκαστης ιστορίας», καταλήγει στην δήλωση του ο κ. Χατζηκωστής.

«Ισχυρισμοί Χατζηκωστη» λέει για δημοσίευμα σε ελληνική εφημερίδα ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Το όλο δημοσίευμα βασίζεται σε ισχυρισμούς του εκδότη, Κωστή Χατζηκωστή «που δυστυχώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα προβάλλει ως διαμηνυθέντα μεταξύ μας», αναφέρει γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με το δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας των Αθηνών, ημερομηνίας 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην δήλωσή του ο κ. Αναστασιάδης γράφει ότι επιθυμεί να αποκαταστήσει την αλήθεια και προσθέτει: «Τα όσα ισχυρίζεται ότι ελέχθησαν για τις θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή περί της αλλαγής έλευσης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, όχι μόνο δεν αληθεύουν αλλά και διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα και το άψογο και άριστον της συνεργασίας μεταξύ εμού και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας καταγράφει».

Συνεπώς, καταλήγει ο τεως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η όποια απόδοση αντεθνικών θέσεων, ή παρεμβάσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στις πολιτικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στις από κοινού συναποφασθείσες πολιτικές μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας «είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες».

Δημοσίευμα στην Ελλάδα: «Βαριές κατηγορίες Ν. Αναστασιάδη εναντίον Κ. Μητσοτάκη για το χειρισμό των ενεργειακών»

Κάθε άλλο παρά αγαστές φαίνεται ότι ήταν οι σχέσεις του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό παρά το τι προβαλλόταν προς τα έξω και τις εντυπώσεις συνεργασίας που καλλιεργούσαν.

Η αθηναϊκή εφημερίδα «Εστία» σε χθεσινό πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της αναφέρεται σε εκμυστηρεύσεις του τέως Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, όπως σημειώνεται από διάφορους κύκλους, αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικό σεισμό για το ρόλο και τις μεθοδεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος!

Για τον ίδιο λόγο προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου αλλά και της Ελλάδος, αποδεχόμενος τον ενταφιασμό του East Med από τους Αμερικανούς!

Όπως προκύπτει από τις εκμυστηρεύσεις του Νίκου Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλα λέει, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια, και άλλα κανονίζει κάτω από το τραπέζι. Και μάλιστα όλα όσα συζητάει είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τείνει να εξυπηρετεί συμφέροντα της γείτονος εις βάρος της πατρίδας του. Παλαιότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για υπόγειους διαλόγους και άγνωστες business μεταξύ των δύο πλευρών, τηρώντας, όπως φαίνεται, πιστά τις σκοτεινές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές στο πέρασμα των χρόνων, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy