Διαψεύδει τον Ρώσο ο Δήμος Λάρνακας – Όλη η αλήθεια για το ναυάγιο της ανάπτυξης στις Φοινικούδες

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τον Ρώσο επιχειρηματία Νικολάι Ποταπένκο σχετικά με τους λόγους του ναυαγίου της επένδυσης στις Φοινικούδες αναγκάστηκε να εκδώσει ο Δήμος Λάρνακας. Ο Ποταπένκο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχείρησε να καταλογίσει την ευθύνη για το ναυάγιο στο Δήμο Λάρνακας, ο οποίος αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια διαψεύδοντας αναφορές του επιχειρηματία.

Ένα από τα επιχειρήματα του Ρώσου ήταν ότι οι αιτήσεις για πολεοδομική άδεια υποβλήθηκαν πριν από 7 χρόνια, κάτι που δεν ισχύει, όπως ξεκαθάρισε ο Δήμος Λάρνακας, που διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις για Πολεοδομική Άδεια για οικιστικό πύργο 148 διαμερισμάτων και για ξενοδοχείο 100 δωματίων υποβλήθηκαν στο Δήμο Λάρνακας τον Ιούνιο του 2018.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, για την έκδοση άδειας ανάπτυξης ψηλών κτιρίων με βάση τη νομοθεσία απαιτείται η εκπόνηση, μεταξύ άλλων, Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Μελέτης Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων, καθώς και διαβουλεύσεις με άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΑΗΚ, Υφυπουργείο Τουρισμού, Υγειονομική Υπηρεσία, Γραφείο Εργασίας, διευκρινίζοντας ότι οι όροι της Περιβαλλοντικής Αρχής οδήγησαν τον αιτητή στην αλλαγή των σχεδίων με την αφαίρεση των υπογείων χώρων στάθμευσης.  Ο ιδιοκτήτης επίσης αποφάσισε την αλλαγή της χρήσης του πύργου από 148 διαμερισμάτων σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 263 δωματίων, αλλαγές οι οποίες έγιναν αποκλειστικά από τον αιτητή και λόγω απαιτήσεων άλλων Αρχών και όχι του Δήμου Λάρνακας. Αυτά οδήγησαν στην υποβολή αίτησης κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ξεκαθαρίζεται. Επίσης, σημειώνεται ότι η έγκριση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης από το Τμήμα Περιβάλλοντος λήφθηκε τον Ιούνιο 2020, ενώ τα σχόλια του Τμήματος Δημοσίων Έργων για την κυκλοφοριακή μελέτη λήφθηκαν τον Ιούλιο του 2020.


Ο Δήμος Λάρνακας κατέστησε σαφές ότι ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ανάπτυξης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πολλές συναντήσεις του ίδιου του δημάρχου Ανδρέα Βύρα με τον διευθυντή της εταιρείας Lanomex και την προώθηση των αιτημάτων. Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όχι μόνο δεν μπήκε τροχοπέδη, αλλά βοήθησε στην επίλυση περίπλοκων ζητημάτων, όπως επίσης ξεκαθαρίζεται. «Ο Δήμος Λάρνακας είναι ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης ανάπτυξης, που είναι από τις μεγαλύτερες που γίνονται στην πόλη. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ταχθεί θετικά κάθε φορά που παρουσιάστηκε το θέμα ενώπιον του και ειλικρινά είναι με λύπη που συνειδητοποιούμε ότι το έργο οδηγείται σε ακύρωση», τόνισε επίσης η Τοπική Αρχή της Λάρνακας, εκθέτοντας τον Ρώσο επιχειρηματία ότι έχει πλέον υπαναχωρήσει και από τη δική του αναφορά ότι θα προχωρούσε με το μέρος της ανάπτυξης στην ιδιωτική γη μετά την επιστροφή του δημοτικού τεμαχίου στο Δήμο. Καταλήγοντας, ο Δήμος Λάρνακας ξεκαθάρισε ότι πάγια θέση είναι η προώθηση των επενδύσεων και αναπτύξεων υπό την προϋπόθεση αυτές να γίνονται με βάση τις υφιστάμενες νομοθεσίες. Το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζεται, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έχει εκδώσει 797 Πολεοδομικές Άδειες και 1.177 Άδειες Οικοδομής…

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.