Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: οι Πρόεδροι της ΕΕ υπογράφουν κοινή δήλωση

Η υπογραφή την Τετάρτη αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη της Διάσκεψης που θα αντιμετωπίσει προκλήσεις παλιές και νέες, ενδυναμώνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Building of the European parliament in Strasbourg - Reflection of Louise Weiss building in water puddle - Fall season
Η κοινή δήλωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα υπογραφεί την Τετάρτη από τον πρόεδρο Sassoli εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον πρωθυπουργό Costa για την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής von der Leyen. Δίνεται έτσι το έναυσμα για να ξεκινήσει η διαδικασία που θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην αναμόρφωση των θεσμών και των πολιτικών της ΕΕ.

Η δήλωση συμπεριλαμβάνει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών θεσμών «να ακούσουν τους Ευρωπαίους πολίτες και να αναλάβουν δράση βάσει των συστάσεων που θα υποβάλει η Διάσκεψη» ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους όπως ορίζονται στις Συνθήκες.

Μέσω μίας περιεκτικής, ανοιχτής και διαφανούς προσέγγισης, άνθρωποι κάθε υποβάθρου, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και φορείς σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο θα συμμετέχουν, θα θέσουν τον τόνο και θα καθορίσουν την ατζέντα της Διάσκεψης ανάλογα με τις ανησυχίες τους, μέσω σειράς δράσεων και μιας πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.