Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Η υπογραφή την περασµένη Τετάρτη της κοινής δήλωσης για τη ∆ιάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και την πρόεδρο της Κοµισιόν, Φον Ντερ Λάιεν, αποτελεί το πρώτο βήµα για την έναρξη της διάσκεψης που αναµένεται να αντιµετωπίσει προκλήσεις, παλιές και νέες.

Για την Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η διάσκεψη πρέπει να στοχεύει σε µια νέα θεσµική οργάνωση για την ΕΕ.

«Η Αριστερά θα επιµείνει ότι η διάσκεψη πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και η αλλαγή της συνθήκης πρέπει να είναι ένας από τους θεµελιώδεις στόχους της», δήλωσε ο συµπρόεδρος της GUE/NGL, Μάρτιν Σίρντεβαν. «Ένα σόου από τα πάνω προς τα κάτω θα είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Μετά το έτος που έχουµε περάσει όλοι, πρέπει να ενισχύσουµε τις φωνές των εργαζοµένων πρώτης γραµµής, της νεολαίας, των µεταναστών, των γυναικών και των περιθωριοποιηµένων σε ολόκληρη την ήπειρο», συµπλήρωσε.

«Οι Ευρωπαίοι απαιτούν σηµαντικές θεσµικές αλλαγές», δήλωσε η συµπρόεδρος της GUE/NGL, Μανόν Ομπρί, τονίζοντας ότι «οι συµβολικές µεταρρυθµίσεις δεν είναι αρκετές: απαιτούνται νέες συνθήκες εάν θέλουµε να καταπολεµήσουµε την κλιµατική αλλαγή, να µειώσουµε τις ανισότητες και να αποκαταστήσουµε τη συνοχή εντός της ΕΕ».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy