Διάσκεψη Τύπου Μαυρογιάννη στην Αθήνα – Ενημέρωσε για Κυπριακό και θέσεις

Στο πλαίσιο επίσκεψης του ανεξάρτητου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χθες διάσκεψη Τύπου με τη συμμετοχή πολιτικών και διπλωματικών συντακτών των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η διάσκεψη έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη να απαντήσει σε ερωτήματα που τέθηκαν από δημοσιογράφους  για σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κύπρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το Κυπριακό, με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να τονίζει ξανά την ανάγκη να βρεθεί το νήμα που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Όπως ανέφερε, πρέπει να εργαστούμε εντατικά προκειμένου να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο της διχοτόμησης, που σήμερα απειλεί την Κύπρο πιο πολύ από ποτέ.1 2 1

Ο κ. Μαυρογιάννης, αναφέρθηκε επίσης «στην λανθασμένη στάση και τις αφελείς προσεγγίσεις τόσο από πλευράς του υποψήφιου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και του υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη, σε σχέση με την Αμμόχωστο και το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν τις σχετικές εξαγγελίες από πλευράς της Τουρκίας ως «κινήσεις εντυπωσιασμού».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως μόνο με την επίλυση του Κυπριακού θα έχουμε πραγματική ασφάλεια, σταθερότητα και προοπτική ως χώρα ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος διαθέτει την βούληση και την αξιοπιστία που απαιτείται για να δώσει τη μάχη για επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην αποτυχία της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού, στο κεφάλαιο της ενέργειας και του φυσικού αερίου, τονίζοντας την ανάγκη για μία νέα ενεργειακή πολιτική και ένα μακροχρόνιο Στρατηγικό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό για την Ενέργεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.