Διασώζεται μέσω της Δικοινοτικής Ομάδας για τον Πολιτισμό το Χαμάμ της Λάρνακας

Η συντήρηση και η αποκατάσταση κάθε ιστορικού μνημείου και κτιρίου, αναδεικνύει την πολιτιστική και πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρωτοβουλία της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, άρχισαν πρόσφατα οι εργασίες συντήρησης στο Οθωμανικό Χαμάμ της Λάρνακας, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, πλησίον της πλατείας Χαμίτ Μπέη. Οι εργασίες υλοποιούνται με την οικονομική συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαρκέσουν από 6 έως 8 μήνες.

1 2

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας, τονίζει πως η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στη διάσωση του σημαντικού αυτού μνημείου, το οποίο με την πάροδο των χρόνων υπέστη σοβαρή φθορά, ο χαρακτήρας του οποίου μαρτυρεί τον πλούτο της πολυπολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή προγραμματίζει εργασίες αποκατάσταση και στην παρακείμενη βρύση που παρά την πλατεία Χαμίτ Μπέη. Επιπλέον, ο Δήμος Λάρνακας προγραμματίζει εργασίες αποκατάστασης της εν λόγω πλατείας.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Πρόεδρο κ. Σώτο Κτωρή όσο και προς τα Μέλη της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά για τις ενέργειες και τις προσπάθειες που καταβάλουν για τη διάσωση σημαντικού μέρους της ιστορίας μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.