Διαστάσεις παίρνει η νέα τηλεφωνική απάτη με τον Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Τι να προσέξετε

Καμπανάκι και από CYTA

Διαστάσεις παίρνει η νέα τηλεφωνική απάτη με δεκάδες πολίτες από όλη την Κύπρο να καταγγέλλουν στην Αστυνομία ότι τους καλούν από φαινομενικά κυπριακούς αριθμούς για να τους εξαπατήσουν.

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις, στις οποίες επιτήδειοι παριστάνουν λειτουργούς Διεθνών Ασφαλιστικών Υπηρεσιών ή/και της Αστυνομίας, αναφέροντας στους ανυποψίαστους πολίτες ότι γίνεται κατάχρηση του Αριθμού Κοινωνικών τους Ασφαλίσεων.

Συγκεκριμένα οι πολίτες γίνονται δέκτες τηλεφωνημάτων από εικονικούς αριθμούς που φαίνονται ως αυθεντικοί αριθμοί Κυπριακών κινητών τηλεφώνων και αρχικά με ηχογραφημένο μήνυμα πληροφορούν ψευδώς στην Αγγλική γλώσσα ότι έχει γίνει κατάχρηση του αριθμού κοινωνικών τους ασφαλίσεων.

Ακολούθως παραπέμπονται σε τηλεφωνικό κέντρο όπου ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες όπως αποκαλύψουν προσωπικά και τραπεζικά τους δεδομένα, με σκοπό την εξαπάτηση τους.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην αποκαλύπτει σε κανένα πρόσωπο τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία και όπου υπάρχει δυνατότητα, να γίνεται προσπάθεια επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας της υπηρεσίας που τον καλεί.

Καμπανάκι και από CYTA

Εξάλλου και η cyta με την σειρά της προειδοποιεί το κοινό για την προσπάθεια απάτης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο οργανισμός, βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρό περιστατικό απάτης το οποίο αφορά εισερχόμενες κλήσεις από το εξωτερικό με ψεύτικες κυπριακές αριθμήσεις. Επιτήδειοι παριστάνουν λειτουργούς της Αστυνομίας Κύπρου με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.
Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.