Διαστάσεις στο θέμα πλαστών χαρτονομισμάτων – Μια σύλληψη και έρευνες από την Αστυνομία

Διαστάσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα με τα πλαστά χαρτονομίσματα που κάποιοι επιτήδειοι κατάφεραν να δημιουργήσουν και να κυκλοφορήσουν στην αγορά, με τις Διωκτικές Αρχές να τίθενται σε κινητοποίηση καλώντας παράλληλα τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα καχύποπτος και προσεκτικός στις συναλλαγές του.

Μετά τον εντοπισμό πριν από μια περίπου εβδομάδα μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων των 200, 100 και 50 ευρώ στη Λεμεσό και τη σύλληψη ενός προσώπου, το ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκεται από χθες αντιμέτωπο και με υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ.

Ειδικότερα, νεαρός αλλοδαπός πήγε σε αρτοποιείο και αφού αγόρασε διάφορα προϊόντα, πλήρωσε με χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, γεγονός που εξέπληξε τον υπάλληλο αφού τα τελευταία χρόνια, χαρτονομίσματα αυτής της αξίας είναι ακριβοθώρητα και σπάνια κυκλοφορούν, ιδιαίτερα σε συναλλαγές μικρών καταστημάτων. Όταν από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό, ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία λίγο αργότερα εντόπισε και συνέλαβε τον ύποπτο.

Ανακρινόμενος, ο συλληφθείς πρόβαλε διαφόρους ισχυρισμούς για το πώς βρέθηκε στα χέρια του το πλαστό  χαρτονόμισμα, οι οποίοι και διερευνώνται. Παράλληλα, η Αστυνομία στρέφει τις έρευνές της στον εντοπισμό της πηγής παραχάραξης των χαρτονομισμάτων και εντοπισμό ενδεχομένως συνεργών του αλλοδαπού που συνελήφθηκε.

Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο η νέα υπόθεση να σχετίζεται με αυτήν που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες.

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.