Διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας με κατεχόμενες περιοχές τι ισχυεί για CYTA, PrimeTel και EPIC – Ποιες οι χρεώσεις

Σε εφαρμογή τέθηκε την Πέμπτη το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, με την πρώτη κλήση να διενεργείται μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με δήλωση των δύο ηγετών που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί ανακοίνωσαν σήμερα την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί, με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και με στόχο να έρθουν πιο κοντά όλοι οι Κύπριοι.

Για να λειτουργήσει η περιαγωγή θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία προτού εισέλθετε στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτός αποτελεσματικού ελέγχου της Κυβέρνησης.

Για τους πελάτες της EPIC

Ενεργοποίηση υπηρεσίας:
Καλέστε *136# στο κινητό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες στο μενού που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τη διάρκεια της υπηρεσίας ανάμεσα σε:

(i) 6 ώρες
(ii) 24 ώρες
(iii) 2 ημέρες

Μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια της υπηρεσίας καλώντας και πάλι *136# πριν την λήξη της.

Απενεργοποίηση της υπηρεσίας:
Η υπηρεσία απενεργοποιείται αυτόματα όταν λήξει η διάρκεια που έχετε επιλέξει. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία πριν την λήξη της, καλέσετε *136# για να την απενεργοποιήσετε.

 

Κλήσεις  (ανά λεπτό) SMS GPRS (MB)
Εντός
Κύπρου
Προς ΕΕ Προς λοιπές χώρες Λήψη
€0.29 €1.07 €1.07 €0.20 €0.03 €0.25

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!
Κατά την επιστροφή σας στις ελεγχόμενες από την Κυβέρνηση περιοχές, συστήνουμε όπως απενεργοποιήσετε την υπηρεσία.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η σύνδεση σας με το δίκτυο της epic και έτσι θα αποφευχθεί η οποιαδήποτε ανεπιθύμητη χρέωση.

– Όλες οι χρεώσεις στρογγυλοποιούνται στο αμέσως επόμενο επόμενο σεντ.

– Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.

 

Για τους πελάτες της CYTA

Οπως αναφέρεται απο τη CYTA για να μπορέσει κάποιος πελάτης της να έχει τη δυνατότητα να συνδέεται στα δίκτυα των κατεχομένων, πρέπει να στείλει SMS χωρίς χρέωση στον αριθμό 8000 με το λεκτικό ON ROA.

Ακολούθως, θα λάβει την πιο κάτω απάντηση:
«ΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ SMS ΣΤΟ 8000 ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ OFF ROA.»

 

Κάθε φορά που το κινητό του πελάτη θα συνδέεται με δίκτυο, στις πιο πάνω περιοχές, θα λαμβάνει μήνυμα με το πιο κάτω κείμενο:

«EXETE ΣYNΔEΘEI ΣE ΔIKTYO ΣE ΠEPIOXEΣ THΣ KYΠPOY ΠOY EINAI EKTOΣ TOY AΠOTEΛEΣMATIKOY EΛEΓXOY THΣ KYBEPNHΣHΣ THΣ KYΠPIAKHΣ ΔHMOKPATIAΣ.

  • EΞEPXOMENEΣ KΛHΣEIΣ ENTOΣ KYΠPOY €0,29/ΛEΠTO
  • ΠPOΣ ΔIEΘNEIΣ ΠPOOPIΣMOYΣ €0,85/ΛEΠTO
  • EIΣEPXOMENEΣ KΛHΣEIΣ €0,25/ΛEΠTO,
  • AΠOΣTOΛH SMS €0,035
  • AΠOΣTOΛH MMS< 30KB €0,75, MMS> 30KB €1,26, ΛHΨH MMS €0,75.
  • Mobile internet: €0,20/MB.

www.cyta.com.cy/roaming/el

 

 

Για τους πελάτες της PrimeTel

Αναφορικά με τη διασύνδεση στα κατεχόμενα, η PrimeTel διατηρεί εδώ και 9 χρόνια συνεργασία με μεγάλο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Ευρώπης (Telefonica-Telecom Italia) παρέχοντας υπηρεσίες περιαγωγής.

Η υπηρεσία περιαγωγής ενεργοποιείται με την αποστολή ενός δωρεάν SMS “Τ ΟΝ” στο 8133 και απενεργοποιείται με την αποστολή του μηνύματος “T OFF” (δωρεάν) στον ίδιο αριθμό.

 

Σημείωση για όλες τις εταιρείες τα μηνύματα πρέπει να σταλούν ενόσω βρίσκεστε στο δίκτυο του παροχέα σας. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy