Το Διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα έγγραφα από τα αρχεία της διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας Ukio Bankas που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του, αναφέρει σε δήλωσή της η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.

Η Ελένη Μαύρου υπογραμμίζει ότι η χώρα διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ή δεν έχει να δώσει απαντήσεις, ενώ το Προεδρικό εδώ και εννιά μέρες αντί να απαντά, επιτίθεται σε όσους θέτουν τις ερωτήσεις. Επισημαίνει ότι τώρα όμως που, με έγγραφα πλέον, τεκμηριώνονται οι καταγγελίες, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το OCCRP, με τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης -ακόμα και σε περίοδο που ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν συνέταιρος- λειτούργησαν δύο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο δαιδαλώδες δίκτυο Troika Laundromat, «επιτρέποντας την απόκρυψη στοιχείων, την αποφυγή φόρων και το ξέπλυμα χρημάτων». Προστίθεται ότι, σύμφωνα με το OCCRP, το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας καταγράφεται σε αρχεία της Ukio Bankas σε οκτώ ύποπτες μεταφορές περίπου 81,08 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ελένη Μαύρου επισημαίνει ότι αν ο Πρόεδρος επιλέγει να σιωπά, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.

Καταληκτικά υπογραμμίζει ότι οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης στο Troika Laundromat.