Διατάχθηκε έρευνα στο ΡΙΚ γιατί «έπαιξε» ρεπορτάζ της Χαραυγής

  • Διατάχθηκε έρευνα για τηλεοπτικό ρεπορτάζ βασισμένο στη «Χ»

  • Παρέμβαση κυβερνώντων στο ΡΙΚ

Ολοένα και πιο εύθικτη, ευέξαπτη, ενοχλημένη και μη ανεκτική στην όποια κριτική παρουσιάζεται η κυβέρνηση.

Κάθε κριτικό δημοσίευμα ή συναφής πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας προκαλεί μεγάλη όχληση τόσο στο λόφο του Προεδρικού όσο και στην Πινδάρου. Κι αυτό διότι χαλά η καλή επικοινωνιακή εικόνα που δημιουργήθηκε για την ίδια ελέω πανδημίας.

Ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ύστερα από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Χ», ημερομηνίας 15 Απριλίου 2020, με τίτλο «ΓΝ Λάρνακας: Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι – Εγκαταλείφθηκαν τα τμήματα που δεν σχετίζονται με κορονοϊό».

Το ρεπορτάζ της «Χ», μαζί με σχόλιο του ΟΚΥπΥ, παρουσίασε το ίδιο βράδυ το τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ. Το γεγονός φαίνεται να δυσαρέστησε ιδιαίτερα κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα. Εξού και προέκυψε εντολή στο Δ.Σ. της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να διερευνηθεί γιατί παρουσιάστηκε ένα τέτοιο ρεπορτάζ από το ΡΙΚ.

Το επιχείρημα ήταν ότι οι πληροφορίες του συντάκτη μας, Τάσου Περδίου, βασίζονταν σε ανώνυμες πηγές. Είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του ΡΙΚ «υποχρεώνεται» να διατάξει τέτοιου περιεχομένου έρευνα, γιατί να παρουσιαστεί δηλαδή ρεπορτάζ εφημερίδας βασισμένο σε ανώνυμες πηγές.

«Δεν έχει βγει προς τα έξω η πραγματική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας», είχε πει στην εφημερίδα μας στέλεχός του που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αποκαλύπτοντας καταγγελία επαγγελματία υγείας ότι τις μέρες εκείνες είχαν «σημειωθεί θάνατοι από άλλες ασθένειες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους θανάτους από κορονοϊό, λόγω της κατάστασης στα νοσοκομεία».

Είναι προφανές πως κυβέρνηση και ΔΗΣΥ ενοχλούνται με την παρουσίαση των κακώς εχόντων πραγμάτων, ιδιαίτερα τούτο το διάστημα. Δεν είναι τυχαίο και το ισοπεδωτικό πρωτοσέλιδο της εφ. «Αλήθεια» την Παρασκευή: «Ξανάπιασε δουλειά η αντιπολίτευση για να σπάσει τη δημοτικότητα της κυβέρνησης, η οποία είναι στα ύψη λόγω των θετικών χειρισμών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Την ίδια μέρα ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο Τρίτο του ΡΙΚ επανέφερε το ξύλινο λεξιλόγιο περί στείρας και ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ, μηδενίζοντας τη συμβολή του κόμματος της Αριστεράς στη διαχείριση των όσων επισώρευσε η πανδημία.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, σχολιάζοντας τις θέσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για την Υγεία, ισχυριζόμενος πως με τις δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού «επιθυμεί να ρίξει και επισήμως την αυλαία της περιόδου πολιτικής εκεχειρίας».

Μαρία Φράγκου

Διαβάστε επίσης

ΓΝ Λάρνακας: Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι – Εγκαταλείφθηκαν τα τμήματα που δεν σχετίζονται με κορωνοϊό