Διάταγμα διακοπής εργασιών κατασκευής του Μνημείου για 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έλαβε ο Δ. Πάφου

Επιδόθηκε σήμερα στον Δήμο Πάφου διάταγμα του Δικαστηρίου για διακοπή των εργασιών εκτέλεσης κατασκευής του Μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σύμφωνα με δήλωση στα ΜΜΕ του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, η κατασκευή του Μνημείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση γίνεται μετά από ρητή προφορική συγκατάθεση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου και πρώην Μητροπολίτη Πάφου σε δημόσιο χώρο και σε πολύ μικρό τμήμα του Δημοσίου Κήπου που είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου, εμβαδού 80 τ.μ. επί συνόλου 14.000 τ.μ., που είναι το εμβαδόν του Δημοσίου Κήπου.

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε «απίστευτα προκλητική» την συμπεριφορά αυτών που έδωσαν τις οδηγίες εκ μέρους της Εκκλησίας για να ακυρωθεί ένα έργο που συμπυκνώνει το συμβολισμό των αγώνων του Ελληνισμού και της Εκκλησίας για τη δημιουργία του πρώτου Ελληνικού κράτους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν νομίζω να διαπνέονται από χριστιανικό πνεύμα, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε και σε «φαινόμενα νεποτισμού στην Εκκλησία της Κύπρου» σημειώνοντας πως ο «νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου οφείλει να απομακρύνει τους συγγενείς του από δουλειές της Εκκλησίας και να αποφεύγει να τους αναθέτει απευθείας δουλειές επί πληρωμή, αφού εγείρεται πολύ σοβαρό θέμα χρηστής διοίκησης».

Πρόσφατα, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, είχε το θάρρος να το επισημάνει τόσο στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και σε συγγενικό του πρόσωπο με αποτέλεσμα να έρθει η απάντηση με το διάταγμα του Δικαστηρίου για διακοπή των εργασιών εκτέλεσης κατασκευής του Μνημείου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy