Διαθέσιμο διαδικτυακά το Κρατικό Αρχείο

Την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Κρατικού Αρχείου ανακοίνωσε την Τρίτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών από ερευνητές αλλά και από όλους τις πολίτες.

«Πρόκειται για μια πλούσια ιστοσελίδα, με υλικό που σκιαγραφεί την ιστορία του τόπου από το 1878, ενώ επιτρέπει την ηλεκτρονική πρόσβαση σε ιστορικές συλλογές», ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε σημερινές του δηλώσεις,

Όπως είπε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μελετώντας το Ευρετήριο Αρχειακών Συλλογών, ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τις διάφορες συλλογές που φυλάσσονται στο Κρατικό Αρχείο, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται και επιτυγχάνεται η ηλεκτρονική πρόσβαση. Ο πολίτης πλέον υποβάλλει διαδικτυακά τα αιτήματα έρευνας και αντιγραφής αρχείων και επισκέπτεται το Κρατικό Αρχείο, μόνο για την καθαυτή μελέτη των αρχείων.

Ανακοίνωσε ακόμη πως ε την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα τις ΕΟΚΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προχώρησε στη δημοσιοποίηση, στο διαδικτυακό χώρο του Κρατικού Αρχείου, των ευρετηρίων τις αρχειακής συλλογής «Φυλλάδια ΕΟΚΑ», ως οφειλόμενο σεβασμό προς τους νεκρούς ήρωες του αγώνα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έχει πλήρη συνείδηση της μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας της συλλογής της ΕΟΚΑ ως παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.