Διαβεβαιώσεις για επαρκή εμβολιαστική κάλυψη των κάτω των 30 ετών στη Βρετανία που δε θα λάβουν το AstraZeneca

epa08870089 A nurse holds a phial of the Pfizer/BioNTech vaccine at the start the first COVID-19 vaccinations at University Hospital, Coventry, Britain, 08 December 2020. The UK started the largest immunisation programme in the country's history. Care home workers, NHS staff and people aged 80 and over will begin receiving the jab protecting against the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA/Jacob King / POOL

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει «περισσότερες από αρκετές» δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna για τους πολίτες κάτω των 30 ετών, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο Υπουργός μιλούσε μετά από την «αλλαγή πορείας» στο εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα και την απόφαση να μην προσφέρεται τελικά στους πιο νεαρούς ενήλικες (18-29 ετών) το εμβόλιο της AstraZeneca, κατόπιν σύστασης των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της χώρας λόγω ανησυχιών για περιστατικά θρόμβωσης.

Ο κ. Χάνκοκ είπε ότι υπάρχουν 10,6 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας στην ηλικιακή ομάδα 18-29, εκ των οποίων τα 1,6 εκατομμύρια έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση.

Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca ως πρώτη δόση θα λάβουν το ίδιο σκεύασμα για τη δεύτερη δόση, ακόμα και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είπε ο Υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων.

Τα 8,5 εκατομμύρια νεαρών ενηλίκων που περιμένουν την πρώτη δόση θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν αν έχουν προτίμηση μεταξύ των εμβολίων της Pfizer και της Moderna.

Διαβεβαίωσε για την επάρκεια των ποσοτήτων αυτών των δύο εμβολίων και τόνισε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα παραμένει εντός στόχου χορήγησης της πρώτης δόσης σε όλους τους ενήλικες έως το τέλος Ιουλίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.