Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης δήλωσε ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν κατά τις εορτές σε κρεοπωλεία και υπεραγορές διαπιστώθηκε ότι για πρώτη φορά τηρήθηκαν όλα τα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων και κρεάτων και δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες ή παρανομίες.

Ο κ. Κουγιάλης που μιλούσε στο πλαίσιο επίσκεψης του στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας, ρωτήθηκε κατά πόσο υπήρξε η αναμενόμενη με τη μείωση της τιμής των καυσίμων μείωση, στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών και σημείωσε πως υπήρξε μια μικρή μείωση.

Ερωτηθείς για την τιμή των σιτηρών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα του οποίου επιλαμβάνεται η Επιτροπή Σιτηρών και ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η περαιτέρω μείωση στις τιμές τους. Πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες του Υπουργείου του.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε επίσης ότι κατά την τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των γεωργών ώστε να μειωθούν τα κόστη παραγωγής.

Ο υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο της οργάνωσης “Πράσινη Ασπίδα” η οποία μοίραζε δεντράκια όπως κάθε χρόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο κ. Κουγιάλης συνεχάρη των οργάνωση για την περιβαλλοντική της δράσης και ευχήθηκε όπως ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της.