Οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνα του NHS. 

Οι διαβητικοί που προσβάλλονται από κορονοϊό διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πεθάνουν. Σχεδόν το 1/3 των θανάτων από κοροναϊό στην Αγγλία σχετίζεται με το διαβήτη. Είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 (η αυτοάνοση μορφή της ασθένειας), αν πάθουν κορονοϊό, σε σχέση με μη διαβητικούς. Παράλληλα, οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 (η μορφή της ασθένειας που σχετίζεται με την παχυσαρκία) είναι δύο φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από κορονοϊό σε σχέση με μη διαβητικούς.

Πάντως, η ηλικία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας θνησιμότητας, σε περίπτωση που υπάρχει μόλυνση με Covid-19, και για τους δύο τύπους διαβήτη. Όσοι είναι κάτω από 40 διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με αυτούς που είναι πάνω από 40 – και ειδικά τους ηλικιωμένους. Ούτως ή άλλως, όσοι έχουν διαβήτη τύπου 1, ο οποίος διαγιγνώσκεται από την παιδική ηλικία, είναι συνήθως νεαρότεροι από αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2. Μέχρι στιγμής, 7.466 θύματα του κορονοϊού στην Αγγλία είχαν διαβήτη τύπου 2 και 365 είχαν διαβήτη τύπου 1.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Jonathan Valabhji, δήλωσε στον Guardian: «Το πιο σημαντικό στοιχείο που δείχνει αυτή η έρευνα είναι ότι τα μεγαλύτερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και η παχυσαρκία αυξάνουν τον κίνδυνο και για τους δύο τύπους διαβήτη».