Παράθυρα/ Ορίζοντας

Didn’t you promise (me) peace?

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ ανακοινώνει Ανοικτό Κάλεσμα για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φιλοξενίας, theYard.Residency.23, προσκαλώντας δημιουργούς και καλλιτεχνικές ομάδες, που εργάζονται στον τομέα του θεάτρου και της performance, να ανταποκριθούν με προτάσεις γύρω από τη θεματική “Didn’t you promise (me) peace?”, για τη διαμόρφωση του προγράμματος του 2023.

Το ΜΙΤΟΣ αφιερώνει τη 13η διοργάνωση του theYard στη μνήμη του σχεδιαστή, σκηνοθέτη, συγγραφέα Achim Wieland. Ο Achim υπήρξε ένας αεικίνητος δημιουργός, φίλος και συνεργάτης του MΙΤΟΣ, ο οποίος συμμετείχε στο theYard με τις παραγωγές Βόυτσεκ (2013) και Egoland (2016, 2017).

«Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του theYard.Residency.23 θα έχει, η κατανόηση και η ανταπόκριση των προτάσεων γύρω από τη γενική θεματική του ΜΙΤΟΣ για το 2023: Didn’t you promise (me) peace? Ένα ερώτημα που αναφέρεται σε μια ξεχασμένη υπόσχεση προς ένα παιδί ή μια γενιά – σε ένα κομμένο δέντρο, μια ερωτική απογοήτευση, μια ανεκπλήρωτη εθνική ελπίδα. Η χρονιά του 2023 ας είναι ένα ανοικτό ημερολόγιο καταγραφής πιο συμπεριληπτικών δράσεων και αφηγημάτων.

Μέσα από το Ανοικτό Κάλεσμα θα επιλεγούν 6 προτάσεις δημιουργών ή καλλιτεχνικών ομάδων για να αναπτύξουν τη δική τους ιδέα μέχρι την τελική μορφή της παράστασης ή δράσης τους. Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα τρέχει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και αρχικά θα περιλαμβάνει ημερίδα συνάντησης, εργαστήρια, παρουσιάσεις συμμετεχόντων με ανατροφοδότηση και αργότερα θα ακολουθήσουν οι φιλοξενίες των συμμετεχόντων με τις παραστάσεις ή τις δράσεις τους. Για αυτό και το κάλεσμα για το theYard.Residency.23 αφορά επαγγελματίες δημιουργούς ή καλλιτεχνικές ομάδες που εργάζονται στον τομέα του θεάτρου και της performance, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Επίσης, φορείς από το εξωτερικό που ενδιαφέρονται για ανταλλαγή δράσεων ή καλλιτεχνών, μπορούν να επικοινωνήσουν με το [email protected] για τη δυνατότητα συνεργασίας.

Αιτήσεις μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2022.

Πρέπει να συμπληρωθεί το Έντυπο Συμμετοχής το οποίο βρίσκεται στο www.mitos.org.cy και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο [email protected], με τίτλο: Aίτηση συμμετοχής στο theYard.Residency.23. Για ερωτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected].

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.