Διευκρινίσεις για την προσφυγή στο Ανώτατο

Με τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας ότι ο πρωτόδικος δικαστής δεν εφάρμοσε στην υπόθεση των τριών υπόπτων για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ σωστά τις νομολογιακές αρχές που αφορούν συμπεράσματα προσωποκράτησης συμφώνησε το Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Σε διευκρινιστικές του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο κ. Ερωτοκρίτου εξήγησε ότι κατά τη σημερινή διαδικασία η Νομική Υπηρεσία δεν ζήτησε την κράτηση των τριών, αφού, όπως είπε, «το στοιχείο του αιφνιδιασμού χάθηκε από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα».

«Σήμερα πήγαμε και είπαμε ότι είναι πολύ αργά να συλληφθούν, ήδη πέρασαν δέκα ημέρες», ανέφερε.

Όμως, πρόσθεσε, «θέλουμε από εσάς -είπαμε στο Δικαστήριο- να επαναβεβαιώσετε τις νομολογιακές αρχές οι οποίες αφορούν συμπεράσματα προσωποκράτησης, διότι ο δικαστής δεν τις εφάρμοσε στο πρωτόδικο δικαστήριο στην Πάφο».

«Αυτό είπαμε και την προπερασμένη Δευτέρα με την ανακοίνωσή μας: ότι δεν εφαρμόστηκαν οι νομολογιακές αρχές», υπενθύμισε.

«Αυτό είπε το Δικαστήριο σήμερα», σημείωσε.

Συμφώνησε, ανέφερε, «μαζί με την Νομική Υπηρεσία ότι ο πρωτόδικος δικαστής δεν εφάρμοσε σωστά τις νομολογιακές αρχές όπως προσδιορίζονται στην υπόθεση Σταματάρης v Δημητρίου και τις επόμενες δικαστικές αποφάσεις».

Αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ερωτοκρίτου, «το είπε δημόσια».

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου είχε κρίνει στις 7 Δεκεμβρίου ότι δεν δικαιολογείται η κράτηση των τριών υπόπτων για την υπόθεση ΣΑΠΑ, του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, του εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας MEDCO Αντρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντος Σύμβουλου της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκου Χρυσοχόου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.