Διέμενε «στη ζεστή και ειρηνική Ευρώπη» ενώ κατασκεύαζε ειδήσεις για την Ουκρανία η Λουντμίλα Ντενίσοβα

Έχετε ακουστά τη Λουντμίλα Ντενίσοβα; Αν ακούτε το όνομα για πρώτη φορά, μάλλον δεν παρακολουθείτε και πολύ τις ειδήσεις, καθώς η εν λόγω κυρία, με την πομπώδη ιδιότητά της ως επίτροπος του ουκρανικού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες καθημερινά στις… επάλξεις του ουκρανικού πολέμου, ή σωστότερα του πολέμου προπαγάνδας, αποκαλύπτοντας τα αμέτρητα φρικτά εγκλήματα των Ρωσομογγόλων εισβολέων.

Και τι δεν είχε πει το στόμα της κυρίας Λουντμίλα το περασμένο τετράμηνο – τι για σφαγές εκατοντάδων αμάχων στην Μπούτσα και στο Κραματόρσκ, τι για την ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων, τι για ομαδικούς τάφους και κινητά κρεματόρια των Ρώσων που εξαφάνιζαν χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Για μαζικές απαγωγές παιδιών και στρατόπεδα συγκέντρωσης «τύπου Μπούχενβαλντ», για ανατιναγμένα μαιευτήρια και θέατρα στη Μαριούπολη, και φυσικά τη «σπεσιαλιτέ» της – τον συστηματικό βιασμό όχι μόνο χιλιάδων Ουκρανίδων, αλλά ακόμη και νεογέννητων βρεφών (!) από τα βάρβαρα, διεστραμμένα ρωσικά ορκ.

Το βασικό όμως είναι πως ό,τι κι αν έλεγε, ακόμη και τα πιο τερατώδη ψέματα, μέσα σε λίγα λεπτά γινόταν πρωτοσέλιδο σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Δυστυχώς για την Ουκρανία, η καταπληκτική αυτή φάση στη διεθνή καριέρα της Ντενίσοβα τερματίστηκε άδοξα την περασμένη εβδομάδα, όταν με μια ξερή ανακοίνωση μαθεύτηκε πως η ουκρανική Βουλή, με το απίστευτο «σκορ» 234 ψήφους υπέρ και μόλις 9 κατά, και με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της χώρας Ζελένσκι, την απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες από το πόστο της. Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος του Ζελένσκι, Υπηρέτης του Λαού (σάμπως έχει μείνει και κανένα άλλο, πλην των ακροδεξιών παρατάξεων, που να μην έχει απαγορευτεί;), Πάβλο Φρόλοφ, η Ντενίσοβα απομακρύνθηκε διότι πιάστηκε επανειλημμένα «να προωθεί ψέματα και κατασκευασμένες από την ίδια ειδήσεις… που μόνο ζημιά έκαναν στην Ουκρανία μας… για αφύσικα σεξουαλικά εγκλήματα και κακοποιήσεις παιδιών και βρεφών, που δεν υποστηρίζονταν από κανένα στοιχείο».

«Διέμενε στη ζεστή και ειρηνική Ευρώπη!»

Ο Πάβλο Φρόλοφ κατηγόρησε επίσης την Ντενίσοβα ότι πέρασε αρκετό χρόνο στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Όπως είπε, αντί να ταξιδέψει στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, όπου θα μπορούσε να είχε εργαστεί για να απελευθερώσει Ουκρανούς κρατούμενους ή να ανακουφίσει τον πόνο των ανθρώπων στην κατεχόμενη Χερσόνα, η Ντενίσοβα διέμενε στη «ζεστή, ειρηνική δυτική Ευρώπη»!

Προκλητικές δικαιολογίες

Η ίδια η Ντενίσοβα πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της δηλώνοντας ότι ήταν αναγκασμένη να υπερβάλει «για να πετύχω το στόχο μας», όπως είπε χαρακτηριστικά! Κι έφερε και παράδειγμα από την παρέμβασή της στην ιταλική Βουλή: (…) υπήρχε ένα κόμμα, τα Πέντε Αστέρια, που αρχικά ήταν ενάντια στην αποστολή όπλων προς εμάς. Οπότε τους μίλησα για τρομερά πράγματα, ώστε με κάποιο τρόπο να τους πιέσω να πάρουν τις αποφάσεις που χρειαζόταν η Ουκρανία και ο ουκρανικός λαός… Και όντως, μετά την ομιλία μου, ένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος είπε ότι θα στηρίξει την αποστολή όπλων»! Και πιο κάτω: «Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί… Ναι, το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησα ήταν πολύ σκληρό και βίαιο, μπορεί και να υπερέβαλα… Αλλά έπρεπε να πετύχω τον σκοπό μας, να πείσω τον υπόλοιπο κόσμο να μας δώσει όπλα και στήριξη»!

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.