Διερεύνηση του ρόλου της Goldman Sachs στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά πως η τραπεζική κρίση – την οποία προκάλεσε η κατάρρευση των τραπεζών “Silicon Valley” και “Signature” – έχει καταλαγιάσει, σπεύδοντας με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσει επενδυτές και καταθέτες, ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν την “Silicon Valley Bank” και ανέθεσαν τη διαχείριση στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων.

Χθες Παρασκευή, η μητρική εταιρεία “Silicon Valley Bank Financial Group” ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να παραχωρήσει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιβολής υψηλότερων προστίμων, να ανακτούν κεφάλαια και να αποκλείουν από τον κλάδο στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, Δημοκρατικοί βουλευτές με επιστολή προς τις ρυθμιστικές αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητούν να διερευνηθεί ο ρόλος της “Goldman Sachs Group” στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Σημειώνουν ότι η Goldman Sachs – η οποία είναι σύμβουλος της Silicon Valley – είναι σε θέση να ωφεληθεί από την κατάρρευσή της. Ως εκ τούτου, προτρέπουν τις αρμόδιες αρχές και την κυβέρνηση να διερευνήσουν κατά πόσον ο συμβουλευτικός οίκος τήρησε “απόσταση ασφαλείας”, ως σύμβουλος της πτωχεύσασας τράπεζας.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής των Δημοκρατικών βουλευτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.