Διεθνείς οργανισμοί καλούν τις χώρες να μοιραστούν τα εμβόλια  κατά της Covid-19

Έλα στο Google News

Κάτω από 2% οι εμβολιασμοί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος

 

Επικεφαλής διεθνών οργανισμών που διαμορφώνουν την παγκόσμια πολιτική και έχουν αναλάβει την απόκριση στην κρίση υγείας που έχει προκαλέσει η πανδημία της Covid-19, προέτρεψαν χθες τις χώρες που έχουν μεγάλα αποθέματα εμβολίων να τα μοιραστούν με προγράμματα που τα διαθέτουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Multilateral Leaders Task Force, η οποία περιλαμβάνει τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ανέφερε πως λιγότερο από το 2% των ενηλίκων στις περισσότερες χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν εμβολιασθεί, σε σύγκριση με σχεδόν το 50% στις χώρες υψηλού εισοδήματος.

«Αυτή η κρίση της ανισότητας στα εμβόλια οδηγεί σε μια επικίνδυνη απόκλιση στα ποσοστά επιβίωσης από την Covid-19 και στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε.

Κάλεσε τους G7 να τηρήσουν «επειγόντως» τις υποσχέσεις τους για διαμοιρασμό των εμβολίων σημειώνοντας πως ένα ποσοστό μικρότερο του 10% των δόσεων για τις οποίες έχουν δοθεί υποσχέσεις έχουν αποσταλεί. Παροτρύνουν επίσης τις χώρες να άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές εμβολίων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.