Διεθνής αλληλεγγύη με την Κύπρο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών επαναβεβαίωσε τη διαχρονική υποστήριξή της προς τον κυπριακό λαό στη βάση των θέσεων αρχών για απελευθέρωση, επανένωση και ειρήνη και υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Το θέση αυτή, που διαχρονικά υποστηρίζει η Ομοσπονδία με τις 150 Οργανώσεις μέλη από 100 χώρες και η οποία αγκαλιάζει εκατομμύρια νέους και νέες σε όλο τον κόσμο, επανέλαβε και η 20ή Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης, η ΠΟΔΝ WFDY επιβεβαιώνει την υποστήριξή της προς τον λαό της Κύπρου και το αίτημά του για ελευθερία και επανένωση με λύση που να προνοεί ένα δικοινοτικό, διζωνικό, ομοσπονδιακό κράτος με μια ενιαία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, με πολιτική ισότητα μεταξύ των δύο κοινοτήτων όπως αυτή προβλέπεται σε πολυάριθμες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και χωρίς εξωτερικούς εγγυητές.

«Η ολοκληρωμένη λύση θα περιλαμβάνει: την πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου, την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και των εποίκων, την αποκατάσταση της ενότητας, την εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον σεβασμό της ανεξαρτησίας της Κύπρου, τον σεβασμό και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ελευθερίες όλων των Κυπρίων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος όλων των προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους» καταλήγει το ψήφισμα στο σημείο που αναφέρεται για την Κύπρο.

Να σημειώσουμε πως η Ομοσπονδία, στήριζε εξαρχής τον αγώνα για ελευθερία και επανένωση ήδη από το 1974, ενώ η αλληλεγγύη της εκδηλώθηκε και έμπρακτα με την υλική υποστήριξή της στον προσφυγικό κόσμο αμέσως μετά το πραξικόπημα και την εισβολή. Τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσε στον αγώνα για την προάσπιση διεθνώς της κυπριακής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας του κυπριακού λαού σε βάρος των ξένων επιβουλών. Η ΠΟΔΝ παραμένει σημαντικό φόρουμ διεθνοποίησης του Κυπριακού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.