Διεθνής πολίστας καταγγέλλει δακρυσμένος ομοφοβική επίθεση: «Με είπε αδερφή» (βίντεο)

Ο Ισπανός διεθνής πολίστας, Βίκτορ Γκουτιέρεθ, ο οποίος έχει πει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση εναντίον του.

 

Εν ώρα αγώνα συνέβη κάτι που δεν θα ξεχάσει ο Βίκτορ Γκουτιέρεθ. Ο Ισπανός διεθνής πολίστας που έχει πει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, αναφέρθηκε σ΄ ένα περιστατικό όπου δέχτηκε ομοφοβική επίθεση.

«Δυστυχώς έπεσα θύμα ομοφοβικής επίθεσης. Δεν ήθελα να δώσω σημασία, γιατί πολλά γίνονται όταν παίζεις με 200 παλμούς, αλλά όταν αρνήθηκα να του δώσω το χέρι για όσα μου είπε, γύρισε και με αποκάλεσε “αδερφή”. Το άκουσαν και από τις κερκίδες, το άκουσαν και άλλοι παίκτες. Εγώ είμαι περήφανος για το ποιος είμαι. Είμαι ομοφυλόφιλος, γκέι και για μένα αυτό δεν είναι προσβολή.

Έχω δεχτεί κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, αλλά δεν θέλω πλέον να το αφήνω να περνά έτσι. Κάνω κακό στο άθλημα και την κοινωνία αν το κρατώ μέσα μου. Θα στενοχωρηθώ πολύ αν η ομοσπονδία δεν επιβάλει τιμωρία, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό. Θέλω να στείλω σε όλους ένα μήνυμα να μη φοβούνται. Η ζωή είναι όμορφη και ο καθένας θα πρέπει να είναι περήφανος για αυτό που είναι», είπε δακρυσμένος ο Γκουτιέρεθ, όντας συναισθηματικά φορτισμένος.

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.